Victor Negrescu, veste bună pentru toţi românii: „PNRR se poate modifica mai uşor”

Solicitările Partidului Social Democrat, cuprinse în amendamentul pe care l-am propus şi negociat la nivel european, prin intermediul cărora Planurile de Redresare şi Rezilienţă pot fi modificate mai uşor, au fost transpuse în regulamentele europene, anunţă eurodeputatul Victor Negrescu.

08 feb. 2023, 16:53
Victor Negrescu, veste bună pentru toţi românii: „PNRR se poate modifica mai uşor”

Victor Negrescu anunţă o victorie importantă a social-democraţilor în Parlamentul European. Este vorba de amendamentul prin care PNRR pot fi modificate mai uşor au fost transpuse în regulamente.

„Am reuşit! Solicitările Partidului Social Democrat, cuprinse în amendamentul pe care l-am propus şi negociat la nivel european, prin intermediul cărora Planurile de Redresare şi Rezilienţă pot fi modificate mai uşor, au fost transpuse în regulamentele europene. Comisia Europeană tocmai a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face aceste modificări”, transmite Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenția liderilor UE: Cancelarul Austriei se opune aderării României la spațiul Schengen în baza unor date false cu privire la migrație și ignoră incapacitatea sa în a gestiona situația

Eurodeputatul PSD prezintă şi câteva idei generale preluate din amendament şi care sunt prevăzute în noul regulament, printre care faptul că se recomandă ca toate modificările aduse planului să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este evident, astfel, că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene trebuie să iniţieze de urgenţă demersul şi să poarte negocieri, în beneficiul României, pentru a aduce modificările necesare. Este singura şi ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat, că modificările pot fi justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina sau de schimbările în fluxurile economice şi comerciale, că obiectul optimizărilor poate avea în vedere atât proiectele, cât şi reformele şi trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de ţară şi elementelor generale din regulament, cu accent pe menţinerea obiectivelor de mediu şi a celor digitale, iar Comisia Europeană o să vină cu un răspuns mai rapid la aceste modificări şi va sprijini statele membre în acest sens.

„Se dovedeşte, încă o dată, faptul că Partidul Social Democrat este astăzi formaţiunea politică care livrează cu profesionalism lucruri importante pentru România în plan european”, încheie Negrescu pe Facebook

Victor Negrescu cere intervenţia CE pentru modificarea contractelor privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID. „Dozele nu sunt folosite, iar cheltuielile de milioane de euro sunt suportate de la buget”