Victor Paul Dobre, de acord cu fuziunea PNL-PDL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că susţine aderarea partidului la Partidul Popular European (PPE) şi fuziunea cu Partidul Democrat Liberal, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 12:18
Victor Paul Dobre, de acord cu fuziunea PNL-PDL

Dobre a spus că aderarea la PPE este necesară pentru simplul motiv că este nevoie de a aduce un echilibru între cei 16 europarlamentari socialişti, afilierea celor şase eurodeputaţi liberali la PPE ridicând la 15 numărul europarlamentarilor de dreapta din România.

„Eu, personal, sunt pentru aderarea la PPE. Este o decizie pragmatică. Chiar dacă din punct de vedere sentimental îi respectăm pe colegii noştri liberali din Parlamentul European alături de care am fost, din punct de vedere politic opţiunea corectă este să ne alăturăm popularilor europeni, numai şi pentru faptul că trebuie să echilibrăm balanţa celor 16 europarlamentari socialişti, noi cei de centru-dreapta ajungând cu cei şase liberali la 15”, a afirmat Dobre.

Liderul local liberal a spus că fuziunea cu PDL este necesară pentru că este nevoie de un puternic partid de dreapta care să se opună Partidului Social Democrat (PSD).

„Voi propune colegilor mei să sprijinim proiectul de fuziune cu PDL. Este fundamental pentru viaţa politică românească stabilirea a două partide mari. Este cazul să ne aşezăm pe un partid mare pe dreapta, pe care îl putem construi foarte bine aflându-ne în opoziţie pentru că dacă eram la putere apăreau alte subiecte mai importante decât fuziunea. Cred că acum este momentul şi mai cred că ar fi formidabil dacă am reuşi fuziunea înainte de prezidenţiale”, a spus Dobre.

Liberalul a precizat că va prezenta aceste propuneri Delegaţiei Permanente Teritoriale, care va avea loc duminica viitoare. Tot atunci vor fi stabiliţi şi cei 33 de delegaţi care vor participa la Congresul Extraordinar al PNL din 27-28 iunie.