Victor Piţurcă, DECIZIE RADICALĂ legată de CARIERĂ. Unde ar antrena fostul selecţioner al ROMÂNIEI

Victor Piţurcă, fprp echipă din iulie 2016, când a întrerupt colaborarea cu gruparea saudită Al Ittihad Jeddah, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în proporţie de 99% nu va mai antrena niciodată în Liga 1.

21 mart. 2019, 15:16
Victor Piţurcă, DECIZIE RADICALĂ legată de CARIERĂ. Unde ar antrena fostul selecţioner al ROMÂNIEI

Victor Piţurcă a precizat că ar accepta doar o ofertă din zona arabă, de la o echipă mare.

„Îmi este dor de antrenorat, normal. Dar în Liga 1 în proporţie de 99% nu mă mai întorc ca antrenor. Fiindcă am avut o viaţă tumultuoasă şi în fotbalul românesc nu mai are rost să mă întorc pentru că nu există profesionalism din punctul meu de vedere. Şi nu vreau să mai fiu stresat, să mai am supărări. Dacă va fi o echipă mare, o echipă cu pretenţii din Golf, pentru că eu tot acolo m-aş întoarce, atunci aş accepta. Am primit destule oferte din ţară, dar am refuzat”, a spus Victor Piţurcă, antrenor care în Liga 1 a lucat la Steaua şi Universitatea Craiova.

Vica Blochina, ADEVĂRUL despre relaţia cu Victor Piţurcă. „Eu sunt foarte ambiţioasă şi…”

De trei ori selecţioner, Victor Piţurcă susţine că în Liga 1 nu mai sunt jucători valoroşi şi a menţionat că Adrian Ilie ar fi acum, la 44 de ani, mai bun ca mulţi atacanţi din prima divizie: „Adrian Ilie arată perfect. Eu cred că el dacă ar intra 20 de minute ar juca mai bine ca mulţi atacanţi care sunt acum în Liga 1. Erau jucători valoroşi altădată, acum nu mai sunt din păcate. Ăsta e şi motivul pentru care lumea nu mai vine la stadion. Acum nu mai există nici derby-uri pentru că echipele de tradiţie au cam dispărut. Când vor reveni cluburile de tradiţie în Liga I atunci lucrurile se vor schimba”.

Victor Piţurcă, 62 de ani, a debutat ca antrenor în 1992, când a preluat Steaua, pe care a mai condus-o ulterior în trei rânduri. El a mai antrenat pe Universitatea Craiova de două ori, prima reprezentativă a României de trei ori, selecţionata de tineret o dată şi în două rânduri echipa saudită Al Ittihad Jeddah.