Victor Piţurcă îl târăşte pe Vadim în faţa judecătorilor. Selecţionerul vrea un milion de euro

La Tribunalul Bucureşti se judecă marţi procesul pe care Victor Piţurcă i l-a intentat lui Corneliu Vadim Tudor. Selecţionerul cere daune morale de un milion de euro pentru că europarlamentarul l-a calomniat şi l-a denigrat de mai multe ori în articolele publicate în ziarul său.

28 ian. 2014, 09:24
Victor Piţurcă îl târăşte pe Vadim în faţa judecătorilor. Selecţionerul vrea un milion de euro

Procesul pe care Victor Piţurcă i l-a intentat lui Corneliu Vadim Tudor a început în aprilie 2013. Acela a fost momentul în care selecţionerul l-a acţionat în instanţă pe europarlamentar, cerându-i daune de un milion de euro.

Piţurcă s-a simţit lezat de atacurile din presă ale lui Vadim, considerând că acesta a pornit o campanie de denigrare împotriva sa. Piţurcă a considerat că Vadim duce această campanie atât prin articolele semnate în ziarul propriu, Tricolorul, cât şi în intervenţiile televizate. Pe lângă daunele de un milion de euro, Victor Piţurcă solicită din partea lui Corneliu Vadim Tudor şi scuze publice.

La vremea respectivă, Vadim scrise în paginile ziarului său: „Urât ca dracul, negru şi la faţă, şi la inimă, acest puradel nelegiuit al mahalalelor ţigăneşti a ajuns în prim-planul vieţii unei societăţi. Ne întrebăm: cum de a fost posibil ca o piază-rea, cu suflet de cariocă neagră, ca acest Piţurcă, să se menţină în funcţia de antrenor al Naţionalei de Fotbal, atâţia ani, deşi el e ciuca bătăilor, e prost ca noaptea şi de o încăpăţânare de măgar mort?„.

Invitat la România TV, Vadim Tudor a continuat atacurile la adresa selecţionarului Victor Piţurcă. „Jucătorul e jucătorul, iar antrenorul e zero. Băi, Piţurcă, vrei să dau militaria jos din pod, nu ţi-e ruşine obrazului, măi? După ce ai îndoliat o ţară, ai luat 8-1 de la Olanda, taci mă dracu’, mai bine ai grijă de copilul ăla cu o distinsă doamnă şi nu vrei să-i dai nici măcar o ciocolată!„, a declarat Vadim Tudor