Victor Piţurcă îşi apără fiul. Ce spune despre Alex: „El încă are mintea de copil. Nu a făcut nimic”

Victor Piţurcă îşi apără fiul. După o nouă rundă de audieri, fostul selecţioner a dat noi informații din dosarul măștilor în care este cercetat alături de fiul său, Alex. Bărbatul și-a susținut cu vehemență nevinovăția și a afirmat că totul este o „regie”.

06 feb. 2023, 23:19
Victor Piţurcă îşi apără fiul. Ce spune despre Alex: „El încă are mintea de copil. Nu a făcut nimic”
Victor Piţurcă îşi apără fiul

Victor Piţurcă îşi apără fiul.  Fostul selecționer a mărturisit că fiul lui se simte foarte rău și a susținut că nu este implicat în patea ilegală a afacerii cu măști cumpărate de MApN, deși recunoaște că Alex a fost cel care a insistat ca el să investească.

Citeşte şi: Fostul ministru Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măstilor: ”Am fost citat în calitate de martor”. Pițurcă încearcă să scape de controlul judiciar

Victor Piţurcă îşi apără fiul

Se simte foarte rău. Ce să zică? El încă are mintea de copil. El nu a făcut nimic. Nu a luat nimic de la nimeni, nu a promis nimănui nimic. El, într-adevăr, are discuții pe WhatsApp cu ceilalți domni, dar discuții normale, fără alte implicații. (…)

Regret eu și îi reproșez că s-a ținut de mine două săptămâni până să fiu de acord cu ceva, dar numai contractul pe care l-a făcut avocatul m-a convins într-un final să-l împrumut cu acești bani. (…) Eu când am fost la întâlnire acolo nu se vorbea de o afacere cu MApN-ul. (…) După câteva zile, mi-a spus Alex că MApN-ul ar fi cerut câteva produse. Deci… totul regizat.”, a declarat Vuctor Pițurcă, la Antena Stars.

Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba

Avocatul Iancu Toader a dezvăluit că a fost chemat de urgență marți seară la Tribunal, după ce Alexandru Pițurcă a fost dus în secret în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, asta deși, acesta avea mandat de reținere pentru 24 de ore care expira în cursul zile de miercuri.

Avocatul lui Victor Pițurcă a explicat de ce fostul selecționer a fost rechemat la DNA pentru o nouă audiere după ce a fost pus în libertate sub control judiciar.

Probabil că Parchetul având acest drept discreționar a luat hotărârea că trebuie să îl cheme din nou, eventual să îi aducă la cunoștință măsura procesuală care se impunea sau să îl audieze raportat la noile elemente care au reieșit din această audiere, care a durat destul de mult.

Victor Pițurcă și-a menținut poziția și a precizat clar că își susține nevinovăția. A spus clar că evident s-ar fi prezentat în orice situație deși s-a simțit foarte rău și că va da o declarație la momentul în care va lua la cunoștință tot materialul probatoriu, având în vedere calitatea pe care o are acum, de inculpat.

Nu ar fi o situație de negare, ci doar de respectare a unui drept procedural, dânsul urmând ca ulterior să își formuleze o apărare față de ce se întâmplă acolo, menținându-și chiar poziția de nevinovăție”; a spus avocatul lui Victor Pițurcă, la România TV.