Victor Piţurcă: Turcia e mai aproape de victorie, dar am încredere într-un rezultat bun

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentativa Turciei este "mai aproape de victorie" în meciul ce se va disputa la Istanbul, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, dar el are încredere în jucătorii tricolori.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 12:42
Victor Piţurcă: Turcia e mai aproape de victorie, dar am încredere într-un rezultat bun

„Ne-am definitivat pregătirile pentru meciul de mâine. Este un meci extrem de important pentru noi. Şi pentru Turcia este o partidă importantă. Sunt convins că va câştiga cel mai bun.

Turcia este mai aproape de victorie, dar eu am încredere în echipa mea. Sunt convins că vom obţine un rezultat foarte bun. Dacă vom obţine un rezultat pozitiv vom mări diferenţa de puncte faţă de Turcia, însă dacă vom pierde totul va fi deschis în grupă. Dacă vom pierde va trebui să obţinem trei puncte în partida cu Olanda„, a spus Piţurcă, la conferinţa de presă susţinută în Turcia, informează e-haberajansi.com.

El a precizat că echipa Turciei are jucători valoroşi şi talentaţi şi de aceea îşi va lua măsurile necesare. „Vom lua măsuri nu gândindu-ne la un jucător anume din echipa Turciei, ci la întreaga echipă. Vom fi precauţi mai ales în zonele de mijloc şi atac. Arda Turan este un jucător important, dar nu avem măsuri speciale„, a adăugat tehnicianul.

Piţurcă a menţionat că avantajul României este faptul că din echipă fac parte jucători tineri, care vor să arate ce pot. „Unii dintre fotbaliştii importanţi sunt tineri. Vor să arate ce pot. Au jucat bine în meciuri foarte importante. Moralul jucătorilor este ridicat, atmosfera în echipă este foarte bună”, a spus Victor Piţurcă.

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat că România va încerca să obţină cel puţin un punct în meciul de vineri. „Turcia este o adversară foarte importantă. Vom încerca să obţinem un punct sau puncte. Ştim că s-au vândut toate biletele pentru partida de mâine. Suporterii vor crea o atmosferă incredibilă, dar toate acestea până la fluierul de start. Apoi noi ne vom concentra asupra jocului.

Turcia, pentru că joacă acasă, ar putea părea sigură că va învinge. Eu cred că echipa României o va pune în dificultate. Drept urmare, am putea obţine un egal sau chiar o victorie„, a afirmat Raţ.

Naţionala României a efectuat, joi, antrenamentul oficial pe stadionul Şukru Saracoglu.

Partida Turcia – România, din grupa D a preliminariilor CM-2014, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul.