EXCLUSIV Victor Ponta: „24 ianuarie e Ziua Unirii, dar românii nu sunt uniţi. Cine poate, scapă!”

Ponta spune că țara se îndeaptă într-o direcție greșită și că el a decis să nu mai facă gesturi de imagine și să nu mai meargă la evenimente doar pentru a bifa prezența. Fostul premier spune că George Simion nu oferă alternativă la actuala guvernare.

24 ian. 2023, 20:09
EXCLUSIV Victor Ponta: „24 ianuarie e Ziua Unirii, dar românii nu sunt uniţi. Cine poate, scapă!”

Victor Ponta a explicat, în excludivitate la România TV, de ce nu a fost prezent ca fost premier la manifestările dedicate Micii Uniri. „Nu mai sunt o oficialitate a statului, am fost de multe ori si am sentimentul, poate gresit, dar in anii trecuti, dincolo de cei din fata scenei, meregeam cu colegii de partid pe strada pe drumul care duce acolo si vedeam starea oamenilor. Chair si in 2010 era mai multa speranta. Mi se pare acum ca, dincolo de primul rand, unde sunt oficialitati care unii aplauda altii huiduie, mai in spate nu prea am mai vazut romani da am speranta. Asta a fost sentimentul meu. Se pare ca sunt multi care gandesc asa ca mine”, a declarat Victor Ponta la emisiunea Newsline.

„24 ianuarie e Ziua unirii, dar romanii nu sunt uniti. Oamenii spun ce unire cine poate scapa, cine e mai slab moare. Suntem in NATIO, in UE, luptam alaturi de Ucraina, care ne mai da si cate o palma… Singura zona unde sper sa se schimbe ceva este pe zona economica si economie romaneasca, de sprijinit firme romanesti. Sper economic sa se schimbe, in rest e o lipsa de leadership. Faptul ca guvernul actual si cel viitor nu au opozitie e lucru rau. USR e slabit, AUR are o singura voce, George Simion, e luptatoare, dar ii zic mereu degeaba strigi, daca nu oferi alternativa

Victor Ponta le-a transmis tuturor românilor care sărbătoresc Ziua Unirii un „la mulți ani!”. Fostul prim-ministru a continuat prin a spune că are mai multe amintiri legate de această sărbătoare. Fostul politician a adăugat că a ales ca în acest an să nu participe la nicio manifestație dedicată zilei de 24 ianuarie. „Am multe amintiri frumoase din anii anteriori, amintiri despre speranțe, dorinte colective de mai bine, solidaritate și îcredere. Nu vreau să stric acele amintiri – așa ca anul acesta NU merg la Iași”.

Marcel Ciolacu, săgeţi cu citate din Ţuţea către George Simion la Focşani după huiduielile de la Iaşi: ”Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid”
Fostul social-democrat a subliniat că nu simte că politicienii care au participat la evenimentele de la Iași au vrut să se „unească” cu adevărat. Victor Ponta a continuat prin a spune că în ultima perioadă nu a observat că există viziune și curaj în politica din România. El a punctat că a observat că nu mai vede nici în rândul românilor speranța că „uniți ne va fi mai bine”.

Scandalul femeii ucise de câini ia amploare. Victor Ponta sare la gâtul lui Iohannis: ”La Cotroceni nu sunt câini vagabozi”
„Am decis sa nu mai fac simple gesturi politice – mai bine spun ce văd și ce gandesc , indiferent de ce «voturi pierd sau câștig»! Eu chiar am crezut în «Unire» dar nu o mai văd nici la Iași, nici în alta parte – fiecare «pentru el» încercând să scape cumva din «înghețul» ultimilor opt ani și din «înghețul» care se arata în continuare!”, a încheiat Victor Ponta pe Facebook.