Marcel Ciolacu, săgeţi cu citate din Ţuţea către George Simion la Focşani după huiduielile de la Iaşi: ”Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid”

Focşani - Ciolacu şi-a început discursul cu un citat din Petre Ţutea. Liderul PSD: De ce a fost nevoie să huiduim într-o astfel de zi şi sper ca un răspuns de tipul ”Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid” să fie uitat în viitorul României

24 ian. 2023, 16:56
Marcel Ciolacu, săgeţi cu citate din Ţuţea către George Simion la Focşani după huiduielile de la Iaşi: ”Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, şi-a început discursul de la Focşani, de la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române cu un citat din Petre Ţuţea, liderul social-democrat întrebându-se şi de ce a fost nevoie să huiduim în această zi, menţionând că un răspuns de tipul ”Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid” să fie uitat în viitorul României.

“Petre Ţuţea spunea Eu nu am cerut să fiu român, am avut doar noroc”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, în debutul discursului său de la Focşani.

El a continuat, afirmând că în urmă cu 164 de ani, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român.

“În urmă cu 164 de ani, aici, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia noi, românii, de fiecare dată am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi apoi desfiinţarea de facto a hotarului de aici din această piaţă au creat premisele României Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două principate, dar am avut nevoie şi de o concretizare politică. În prezent suntem în etapa în care forma politică trebuie dublată de perseverenţă şi de implicare fermă în economia regiunilor care moştenesc vechile principate”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

George Simion scoate oamenii în stradă, la Iași. Miting de amploare cu sute de persoane, chiar în ziua Micii Uniri: ”Suntem la Iași pentru a spune că țara este una în ciuda derbedeilor care au uitat”

El a adăugat că începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni cu restul ţării.

“De aceea, demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni în sfârşit cu restul ţării. În acelaşi timp, investiţia va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor din această parte a ţării, inclusiv a Focşaniului pentru că doar prin unitate, solidaritate şi proiecte comune suntem cu toţii mai puternici, doar aşa vom reuşi să trecem cu bine peste toate tulburările economice provocate de pandemia prin care am trecut şi de războiul nedrept ce încă se poartă la graniţele noastre”, a afirmat liderul PSD.

El s-a întrebat în finalul discursului său de ce a fost nevoie să huiduim în această zi.  “La mulţi ani şi sper din tot sufletul ca împreună să transmitem acasă fiecare ce reprezintă această Zi Naţională, să nu fim nevoiţi acasă să le răspundem copiilor noştri, nepoţilor noştri, fraţilor şi surorilor mai mici de ce a fost nevoie să huduim într-o astfel de zi şi sper că un răspuns fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid să fie uitat în viitorul României şi să înţelegem rostul şi privilegiul pe care îl avem de a fi astăzi în piaţă cu toţi”, a încheiat preşedintele social-democrat.

Marcel Ciolacu a fost huiduit în timpul discursului pe care l-a susţinut la Iaşi, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Citește și George Simion a răbufnit după ce a fost filat de jandarmi: ”Nu este corect ca adversarii noștri politici să facă operațiuni de filaj. Nu am nimic de ascuns”