Victor Ponta a contestat raportul comisiei care a stabilit că teza sa de doctorat este plagiată. Ce spune ministrul Educaţiei

Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care a stabilit că teza lui de doctorat este plagiată. Contestaţia a fost depusă joi, 14 iulie, a confirmat Victor Ponta pentru stiripesurse.ro, după ce noul ministru al Educaţiei anunţase că va semna ordonul de retragere a titlului de doctor.

18 iul. 2016, 10:50
Victor Ponta a contestat raportul comisiei care a stabilit că teza sa de doctorat este plagiată. Ce spune ministrul Educaţiei

UPDATE Mircea Dumitru, ministrul Educației Naționale, a declarat luni, la Brașov, că „va lua o decizie care este impusă de lege” în privința contestației depusă de fostul premier Victor Ponta privind retragerea titlului de doctor, după verdictul comisiei de evaluare CNATDCU.

„Deocamdată nu pot să iau nicio decizie, domnul Victor Ponta a făcut o contestație la sfârșitul săptămânii trecute, pe care a depus-o la cabinetul ministrului. Este o perioadă de 10 zile în care această contestație va fi evaluată de către comisia de contestații din CNATDCU, care va da un verdict, și abia după acesta, în calitate de ministru, voi lua o decizie care este impusă de către lege”, a afirmat Mircea Dumitru, citat de Agerpres.

 

UPDATE Viorel Barbu, președintele CNATDCU, a confirmat pentru Agerpres că Victor Ponta a contestat, pe 15 iulie, decizia Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor.

Viorel Barbu a fost informat în dimineața zilei de luni cu privire la contestația depusă de fostul premier. CNATDCU are la dispoziție zece zile, începând cu data de 15 iulie, pentru a analiza contestația și a da o rezoluție.


Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la teza sa de doctorat. Contestaţia a fost depusă joi, 14 iulie, a confirmat Ponta pentru stiripesurse.ro.

Mircea Dumitru, noul ministru al Educaţiei, a precizat, într-o conferință de presă după preluarea mandatului, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând din 7 iulie, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

„În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri, în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispoziție zece zile pentru a depune o contestație. Începând din 7 iulie are dreptul să facă o contestație. Dacă va fi făcută această contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final la această contestație. Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu”, a explicat Dumitru.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru Ponta. Noul ministru al Educaţiei îi retrage titlul de doctor