Victor Ponta va fi EXTERNAT astăzi. Premierul va rămâne în Turcia pentru RECUPERARE

Premierul Victor Ponta va fi externat în cursul zilei de duminică, însă medicii din Turcia au decis că este necesar ca acesta să rămână acolo pentru a mai merge cel puţin o săptămână la recuperare şi controale zilnice, informează România TV.

21 iun. 2015, 09:15

Victor Ponta a fost operat în Turcia la genunchiul stâng, iar medicii au decis să îl externeze duminică. Cu toate acestea, premierul este nevoit să mai rămână cel puţin o săptămână în Turcia pentru a merge zilnic la controale şi pentru a face exerciţiile de recuperare.

„Azi medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.
Mâine dimineaţă, voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuţie, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedintelor de Guvern) în aceasta perioadă. Mulţumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean pt atenţia şi profesionalismul lor”, a scris premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Fiica lui Victor Ponta, gest emoţionant pentru tatăl său. Mesajul premierului, pe Facebook

Deşi premierul se simte mai bine şi are un tonus ridicat, în prima săptămână acesta nu are voie să pună piciorul stâng jos, iar timp de trei săptămâni ar putea să se ajute de o cârjă.

Citeşte şi Victor Ponta îşi reia atribuţiile de premier. Cum va conduce Guvernul

Victor Ponta a fost operat luni, la un spital din Istanbul la genunchiul stâng după ce a suferit o accidentare la un meci de baschet. Victor Ponta a calificat marți intervenția chirurgicală ca fiind „mult mai complicată decât se anticipa” și și-a exprimat încrederea că „până în decembrie” va putea din nou să facă sport. Ponta a dat asigurări că se va întoarce „mai sănătos și mai puternic”.