Victor Ponta îşi reia atribuţiile de premier. Cum va conduce Guvernul, deşi este încă în spital

Victor Ponta a decis să îşi reia atribuţiile de premier, după ce în ultimele zile prerogativele sale i-au revenit, în parte, vicepremierului Gabriel Oprea. Şeful Executivului se află de la începutul săptămânii în Turcia, unde s-a operat la un genunchi din cauza unor probleme la menisc şi la ligamente.

RomaniaTV.net
19 iun. 2015, 18:07
Victor Ponta îşi reia atribuţiile de premier. Cum va conduce Guvernul, deşi este încă în spital

Victor Ponta va afla abia duminică când va fi externat după operaţia la genunchi, dar a decis să-şi reia atribuţiile şi să conducă guvernul de la distanţă, de pe patul de spital, informează România TV.

Vineri, medicii turcii au decis că starea de sănătate a premierului Victor Ponta nu îi permite externarea. Șeful Guvernului va fi din nou evaluat duminică şi ar putea reveni în ţară cel mai devreme luni. Totuşi, vineri lui Ponta i-a expirat concediul medical și perioada pentru care care și-a cedat atribuțiile de premier lui Gabriel Oprea.

Premierul a fost operat la genunchi, luni, într-o clinică din Turcia, în urma unei accidentări suferite la baschet. Victor Ponta a calificat marți intervenția chirurgicală la genunchi la care a fost supus într-o clinică din Turcia ca fiind „mult mai complicată decât se anticipa” și și-a exprimat încrederea că „până în decembrie” va putea din nou să facă sport. Ponta a dat asigurări că se va întoarce „mai sănătos și mai puternic”.

Atribuţiunile de premier sunt exercitate de vicepremierul Gabriel Oprea pe perioada în care Victor Ponta se află în concediu.