Victor Ponta: Acciza la benzină nu va fi amânată, Băsescu face un populism ieftin VIDEO

Victor Ponta a declarat că acciza la benzină intră la vigoare la 1 aprilie, aşa cum este stabilit în bugetul de stat. În ceea ce priveşte acciza la motorină, acesta a mai spus că o potenţială amânare ar genera o lipsă de 400 de milioane la încasări.

03 feb. 2014, 12:45
Victor Ponta: Acciza la benzină nu va fi amânată, Băsescu face un populism ieftin VIDEO

Victor Ponta susţine că acciza la carburanţi nu va fi amânată. „O amânare a accizei nu intră în discuţie. În mod sigur nu amânăm la benzină. Suntem pe locul 28 din 28 în UE (n. red. – la preţul benzinei), astfel că acciza nu ar avea un impact economic puternic, n-ar afecta competititivitatea. Aşadar, bugetul e în funcţiune, acciza e aprobată deja, intră în vigoare de la 1 aprilie. E un populism ieftin din partea perşedintelui în privinţa accizei. Iar la motorină, dacă o amânăm, ar însemna alte 400 de milioane de lei la încasări”, a spus şeful Guvernului.

VEZI SI:

Traian Băsescu ar putea să nu semneze scrisoarea cu FMI dacă acciza la benzină va fi păstrată

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat duminică, după o întalnire cu delegaţia FMI, că nu susţine introducerea unei accize suplimentare pentru benzină şi motorină, deoarece nu o consideră necesară.

Anterior, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu va semna scrisoarea cu FMI dacă acciza de 7 eurocenţi la benzină nu va fi specificată în document, iar acciza la motorină va fi amânată cel puţin 3 luni, măsură agreată de premierul Victor Ponta, dar nu şi de PNL, care vede astfel diminuate şansele reducerii CAS din iulie.

O misiune a FMI se află la Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului stand-by, vizită care se va încheia miercuri.