Victor Ponta acuză guvernul pentru gestionarea pandemiei şi pentru tragedia de la Piatra Neamţ: „Numirile politice au fost votate de PNL”

Fostul prim ministru Victor Ponta a dezvăluit luni, la RomâniaTV, că legea prin care consiliile judeţene numesc directorii spitalelor a fost votată de PNL, împreună cu PSD. Ponta mai dezvăluie că în judeţul Vaslui, unde şef al ISU este fratele ministrului Tătaru, niciun spital nu are aviz ISU.

16 nov. 2020, 22:41
Victor Ponta acuză guvernul pentru gestionarea pandemiei şi pentru tragedia de la Piatra Neamţ: „Numirile politice au fost votate de PNL”

Victor Ponta acuză guvernul Orban pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei de coronavirus şi pentru măsura de a închide şcolile.

„Guvernul te vrea prost, ca sa nu intrebi cum am ajuns la 10.000 de teste in plina  pandemie. Cum am ajuns sa mergi la spital sa te insanatosesti si sa arzi de viu? Cum am ajuns sa ne uitam la copii cum, in loc sa faca scoala, stau pe tableta sau telefon, daca au? Da, guvernul ne vrea prosti.

Cred ca toti parintii sunt in situatia mea. Pentru copii e un dezastru sa-i tinem acasa, in loc sa isi vada colegii, profesorii. Pentru profesori este rau, nu cred ca mai pot sta mult timp cu ochii in laptop sa se uite la niste copii care oricum au invatat cum sa-si puna o poza sa nu fie controlati. Am vazut ca si in Belgia, cea mai lovita tara, copiii merg la scoala. De ce doar noi nu-i lasam? Cred ca e o mare greseala.”, a declarat Ponta la RomâniaTV.

Victor Ponta acuză ministrul Sănătăţii pentru starea spitalelor din judeţul Vaslui

„Eu recunosc ca de la starea de dezamagire, deja am ajuns la furie, daca mai vad aceasta prosteala. De ce suntem toti de vina? Eu de sunt de vina, ca nu mai sunt de 5 ani in nicio functie? Eu am plecat pentru ca statul roman nu a reactionat destul de bine la Colectiv si mi-am asumat. Dupa mine a venit domnul Ciolos si cu domnul Voiculescu, care a facut un film si candideaza la Oscar. Iar ieri am avut un ars si il ducem in Belgia. Pai, decat sa faca un film, nu mai bine facea un salon de mari arsi?

Stiti pentru ce ar trebui sa-si dea domnul Tataru demisia? Pentru ca in Vaslui niciun spital nu are autorizare ISU. Ne-a comunicat asta comandantul ISU Vaslui, fratele domnului Tataru. Suntem noi vinovati ca seful ISU Vaslui, fratele ministrului, nu i-a zis „bai, frate, la propriu, nu la figurat, hai sa facem ceva, ca nu are niciun spital aviz ISU”? Cum sa mai avem incredere?”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta dezvăluie că PNL a votat numirile politice din spitale

„Eu nu vreau mii de revoltati, ci sa opresc aceasta dezinformare. Numirea politica a unor persoane care nu au legatura a fost posibila pentru ca pe 17 mai PSD a facut un amendament ca sefii de spitale sa-i puna consiliile judetene, ne-a spus Rares Bogdan. PSD si PNL si-au facut un calcul si au vazut ca au cam jumatate-jumatate in consilii, asa ca au zis sa-si puna fiecare baronii.  Dar Rares Bogdan a uitat sa spuna ca si PNL a votat. Pro Romania nu a votat si cred ca nici USR. In 2015 nu erau primari pusi sefi de spitale.

Nu seamana lucrurile cu Colectiv, pentru ca acolo era un club privat, iar aici e un spital public. Acolo nu se duce omul ca a iesit in oras, ci pentru ca a platit o viata taxe si acum are nevoie de ingrijiri medicale.

Eu nu cer demisii, ci sa faca ceva de maine. Sa se apuce de maine, sa dea bani la spitalele publice sa-si refaca instalatia electrica, sa nu se mai intample. MI-e ca de pe 7 decembrie ne inchid in case, fara sa avem spitale mai bune si fara ca cineva sa fie vinovat de tot ce s-a intamplat in aceasta perioada.”, a incheiat Victor Ponta.

Citeşte şi: Tragedia de la Piatra Neamţ s-ar putea repeta oricând. Doar 211 spitale din 640 au autorizaţie ISU