Victor Ponta: Adrian Năstase nu mai este membru PSD

Liderul USL Victor Ponta a declarat, într-un interviu pentru "El Pais", că fostul premier Adrian Năstase şi-a pierdut calitatea de membru al PSD din momentul în care a primit condamnarea definitivă.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 13:59
Victor Ponta: Adrian Năstase nu mai este membru PSD

Întrebat dacă fostul premier Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă săptămâna trecută, mai este membru al PSD, premierul Victor Ponta a răspuns că „potrivit statutului partidului, Năstase a pierdut calitatea de membru al PSD în momentul în care a primit condamnarea definitivă„.

„Respect decizia instituţiilor statului, dar este vorba de un moment dificil pentru mine şi pentru partid. În perioada lui Năstase, România a intrat în NATO şi s-au încheiat negocierile cu Uniunea Europeană; ne amintim de momentele pozitive”, a spus Ponta, în interviul din „El Pais”.

„Condamnarea pentru finanţarea ilegală a partidului, în timpul campaniei electorale, există şi în alte ţări europene. Probabil, modalitate de finanţare a campaniilor electorale este o problemă în toate democraţiile”, a mai spus Ponta.

Iniţial, în PSD se discuta varianta de a se lua o decizie în acest sens abia săptămâna viitoare.