Victor Ponta afirmă că proiectul de buget pe 2019 este "un fake"

Publicat: Duminică, 10 Februarie 2019 13:17 // Actualizat: Duminică, 10 Februarie 2019 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, consideră că proiectul bugetului de stat pe 2019, a cărui dezbatere în Parlament începe luni, este un "fake" şi reia criticile privind fondurile alocale partidelor parlamentare, anunţând că va solicita printr-un amendament suspendarea acordării lor.

"Bugetul este un fake, nu este un buget realist, serios", iar modul în care se încearcă trecea lui prin Parliament arată nu se vrea o analiză reală", a declarat Ponta într-o conferinţă de presă, făcând un apael la Guvern să ia proiectul înapoi pentru a încerca "să-l îmbunătăţească pe ici e colo, prin părţile esenţiale".

Ponta susţine că a identificat opt puncte "care fac acest proiect să nu fie serios".

Preşedintele Pro România a dat ca exemplu creşterea economică prognozată, pe care analiştii au prognozat-o la cel mult 3,8% şi nu 5,5%, care este proiecţia pe care s-a construit acest buget.

Un alt punct asupra căruia Pro România atarage atenţia este anularea ramburării TVA pe 2018, întrucît banii pentru acest lcuru nu ar fi prevăzuţi în buget.
Ponta a atras atenţia şi asupra deficitului bugetar prevăzut în budget, susţinând că această sumă însemnă "creşteri pentru finanţarea acestui deficit, pe care Guvernul nu le-a prevăzut".

Victor Ponta susşine de asemenea că, în ceea ce priveşlte cheltuielile pentru apărare asumate de ţara noastră şi care reprezintă două procenjte din PIB, dacă se doreşte păstrarea acestui angajament trebuie recuperat, pentru că în 2018 nu a fost alocat acest procent.

Pota acuză de asemenea că Guvernul a prevăzut "venituri gogonate", precum cele din vânzarea licenţelor de 5G care ar urma să fie două miliarade de euro, în condiţiile îm care operatorii din piaţă prevăd că autorităţile vor avea venituri din această activitate de un sfert din această sumă.

Liderul Pro Romînia atrage atenţia şi asupra veniturilor de la companiile din energie deţinute de stat ale căror profituri vor scădea şi ale căror dividende au fost deja încasate de stat.

Victor Ponta susţine de asemeea că cheltuielile autorităţilor publice locale pentru salarii şi funcţionare în ianuarie şi februarie sunt cu 50 la sută mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, bani care nu au fost prevăzuţi în buget.

LIderul Pro România atrage atenţia asupra activităţii ANAF, susţinând că în 2018 din TVA ANAF a colectat mai puţin decât în 2015 şi spune că "2019 nu poate fi decât un an mai rău, cu toate competenţele celor promovaţi în conducerea ANAF".

"Primul nostrum apel este de a îndrepta aceste opt puncte şi sperăm ca această discuţie serioasă, profesionsită, să se desfăşoare zilele următoare. Am stat până în februarie fără buget,putem sta încă o săptămână", a precizat fostul premier.

Acesta a anuţat că Pro România are amendamente privind bugetul şi spune că alocarea a o sută de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare "e o nesimţire" şi atrage atenţia că PSD primeşte subvenţie de 35 de milioane de euro, mai mare decât Partidul Socialiştilor europeni, care primeşte 16 milioane de euro, iar PNL primeşte un buget de la stat egal cu cel al PPE.

"Amendamentul nostru este ca în 2019 această plată să fie suspendată, e un gest de solidaritate şi de bun simţ", a adăugat Ponta, spunând că cele o sută de milioane de euro ar putea fi allocate către Republica Moldova pentru grădiniţe şi instituţii culturale, pentru tineret şi sport, în condiţiile în care nu există fonduri pentru sportivii care vor să participle la Olimpiada Paralimpică, pentru proiecte de cercetare în zona de sănătate, întrucât "în 2019 mor mai mjulţi oameni de gripă decât au murit în Evul Mediu şi nu se întămplă nimic în acest sens", către educaţie şi alocaţiile pentru copii.

 

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget 2019 Pro Romania victor ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 23:04
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Domnul Victor Ponta nu te mai lega de Domnul Liviu Dragnea că el ne face viaţa mai bună . Este singurul om cu echipa sa care vrea bine poporului Român , în specieal celor cu venituri mici . Oare nu înţelegi . Lasăl în pace nu-l mai detrona ci ajutăl mai degrabă căci ne ajuţi şi pe noi . Altfel loveşti în noi cei cu veniturii mici . Nu ne zugruma .Eşti om care am contat . Acuma ce faci ne zdrobeşti . Nu te mai da mare că ştiu că eşti , dar lasăne în pacea Domnului să primim şi drepturile noastre .aşteptate de demult Acum ce faci , nu vezi că în acest an ne-a mutat mărirea pensiilor din ianuarie tocmai în septembrie . Vrei să rămânem perduţi , .Sunt drepturile noastre legale ce ni-se cuvin de ani şi ani . Ne măreşti ... pensiile . Acuma trebuea să fim la nivel european .
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H