Victor Ponta: Am auzit că Băsescu a avut o părere bună despre PSD. Dacă vrea să se înscrie, nu-l primim

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora PSD va avea propriul candidat la Preşedinţie, că a auzit că Băsescu a avut o părere foarte bună despre PSD, dar, dacă vrea să se înscrie în partid, nu este primit.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 15:58
Victor Ponta: Am auzit că Băsescu a avut o părere bună despre PSD. Dacă vrea să se înscrie, nu-l primim

Am auzit că a avut o părere foarte bună despre PSD, mai bine mai târziu decât niciodată şi, dacă vrea să se înscrie în PSD, nu-l primim, cu toate vorbele frumoase pe care le-a adresat ieri PSD. Îi mulţumim pentru vorbele frumoase, dar dânsul cu ale lui şi noi cu ale noastre„, a spus premierul Victor Ponta, citat de agtenţia Mediafax.

El a mai spus, referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora în trurul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor fi Crin Antonescu sau Victor Ponta, că „în mod sigur nu va fi dl. Băsescu şi asta este cea mai bună veste„.

Citeşte şi Antonescu: Este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid

Preşedintele Traian Băsescu declarase duminică, la Pro TV, că PSD va avea propriul candidat la Preşedinţie şi că, dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, „unul dintre ei va fi în turul doi”, fără a fi ales în final.

Întrebat dacă „vede” un al doilea tur al prezidenţialelor între Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele Băsescu a spus: „Unul dintre ei va fi în turul doi, dar nu cred că românii vor alege în final pe unul dintre ei. Cred că PSD va avea propriul candidat, nu văd altă soluţie. Mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat. E ca o vânzare de post„.

Preşedintele a susţinut că „niciunul dintre ei nu este ce i-ar trebui României„.

El a fost întrebat de ce crede că PSD va avea un candidat propriu pentru prezidenţiale. „Dincolo de pact, mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat (la prezidenţiale, n.r.). E ca o vânzare de post, pe o negociere. Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid, să nu ai candidat la prezidenţiale. E o declasificare a partidului„, a mai explicat Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că şi PDL, atunci când a avut statutul de partid mare pe scena politică, a avut propriul candidat.

Băsescu a mai fost întrebat dacă din PSD vede pe altcineva în afară de Victor Ponta care ar putea intra în cursa pentru prezidenţiale. „Au oameni mai maturi decât Victor Ponta şi mai apropiaţi de economie şi mai buni manageri„, a susţinut şeful statului, refuzând să nominalizeze persoane.

Discutăm totuşi despre PSD, partidul care… Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică, dar ca partid nu putem spune că sunt partid nedemocratic. Că şi-au păstrat ei încă năravurile comuniste pe ici-pe colo, că noua generaţie de politicieni în loc să ia ce a fost bun de la generaţia lui Iliescu, Mitrea, Paşcu, a luat ce a fost rău şi amplifică, e o realitate. Dar nu sunt un partid nedemocratic şi nu sunt un partid pe care să nu-l respecţi„, a mai declarat Traian Băsescu.

El a mai fost întrebat dacă îl vede pe Crin Antonescu în funcţia de preşedinte anul viitor.

„Sincer, nu”, a spus Băsescu.

Eu nu am pe cineva despre care să spun: ăsta, acest om ar fi bun să fie preşedinte. Nu am încă o figură politică conturată (…) Deci, nu avem în momentul de faţă un candidat ideal, marele adevăr este că este secetă„, a mai declarat şeful statului.