Victor Ponta: Am fost citat telefonic joi, informaţia prezentată public de Kovesi este neadevărată

Premierul Victor Ponta susține că informația prezentată de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, legată de citarea lui la Direcția Națională Anticorupție în urmă cu mai multe zile este neadevărată, precizând că a fost citat, joi, telefonic, de procurorul de caz.

RomaniaTV.net
05 iun. 2015, 13:52
Victor Ponta: Am fost citat telefonic joi, informaţia prezentată public de Kovesi este neadevărată

„Precizez că am fost citat telefonic la sediul Guvernului de procurorul Jean Uncheșelu ieri după-amiază, la ora 16,15! (sunt convins că există procesul verbal în acest sens și înregistrarea telefonică). Regret că informația prezentată public de dna procuror șef Kovesi este neadevărată!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a susținut, vineri, că citarea la Direcția Națională Anticorupție a premierului Victor Ponta nu are legătură cu depunerea moţiunii de cenzură de către PNL și că premierul a fost citat la DNA „cu mai multe zile în urmă”.

”Categoric nu are nicio legătură citarea unor persoane la DNA cu evenimente publice. (…) Anumite informații, indicii și probe au fost obținute după administrarea unor mijloace probatorii la sfârșitul lunii aprilie cu privire la anumite infracțiuni care au fost reținute și de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem în luna mai, la începutul lunii mai, deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul la care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței de efectuare în continuare a urmăririi penale. (…) Nu este nicio coincidență. Procurorii își văd de treabă, avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenați 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spațiul public, noi administrăm probele în funcție de zilele și orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal cu mai multe zile în urmă. Nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni, deci nu este nicio coincidență, pur și simplu procurorii își fac treaba”, a spus Kovesi, întrebată dacă există o coincidență între citarea premierului și depunerea moțiunii de cenzură a liberalilor.

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.

În comunicatul DNA se arată că procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova”

Chemarea premierului Victor Ponta la DNA are loc exact în ziua în care PNL depune moţiunea de cenzură în Parlament. Cu doar o oră înainte, Victor Ponta publica un mesaj pe Facebook, în care vorbea despre lupta politică dusă în Parlament, nu la DNA.