Victor Ponta: Antonescu a fost INTOXICAT şi MANIPULAT. N-aş paria că Iohannis rămâne candidatul PNL

Victor Ponta a comentat, duminică, la România TV, retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru Cotroceni, spunând că nu ştie dacă decizia acestuia este definitivă. Ponta a arătat că Antonescu a ajuns să-şi anunţe intenţia de a nu mai candida la prezidenţiale după ce a fost "manipulat şi intoxicat" de sfătuitorii săi care sunt "şantajaţi". Premierul a precizat că în spatele acestei retrageri stă Traian Băsescu. În plus, Ponta nu pariază pe rămânerea lui Klaus Iohannis în cursa prezidenţialelor.

RomaniaTV.net
01 iun. 2014, 16:18
Victor Ponta: Antonescu a fost INTOXICAT şi MANIPULAT. N-aş paria că Iohannis rămâne candidatul PNL

Victor Ponta a declarat la România TVnu ştie dacă retragerea lui Crin Antonescu este „aşa definitivă”.

„Nu ştiu daca e definitivă această retragere. Nimic nu este definitiv în politică. Mă uit la faptul ca i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că la un moment ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine”, a declarat Ponta.

Premierul a explicat că  Antonescu a fost „intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi”.

„Nu a înţeles nimeni de ce luni, după ce au luat bătaie şi PDL şi PNL, deodată toată presa băsistă spunea că s-au unit si vor câştiga. (…) Toate aceste decizii au fost luate în spatele scenei, fără a se da o explicatie logică oamenilor şi asta denotă ca domnul Antonescu e victima unor oameni care, din 2013, l-au manipulat şi intoxicat tocmai ca să-l aducă în acest punct”.

Întrebat dacă Traian Băsescu e implicat în această poveste, Ponta a răspuns afirmativ.

„Categoric da. În continuare cred că Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat. (…) Nu cred ca Antonescu a avut de la început acest scenariu in minte. Anul trecut, i-am vazut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori că aceşti oameni sunt mercenari, ca l-au distrus si pe Mircea Geoana şi pe alţii, şi sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Băsescu”.

Întrebat dacă Antonescu a fost determinat să se retragă pentru a fi impus Klaus Iohannis, Ponta a explicat că „în acele laboratoare se testeaza tot felul de persoane”: „Cu cât o persoană este mai puţin puternică din punct de vedere politic, cu atât este mai de dorit. (…) Trebuie găsit un presedinte care sa nu aiba radacini si sprijin din punct de vedere politic, iar domnul Iohannis nu are o baza politica comparabila cu a mea sau cu a domnului Antonescu”.

La întrebarea de ce se vrea un om slab, Ponta a spus „ca să nu se schimbe nimic dupa ce pleaca Basescu de la Cotroceni”. „Să se schimbe doar plăcuţa cu numele. În rest să rămână totul ca până acum”.

În privinţa unei confruntări la prezidenţiale cu Klaus Iohannis, Ponta a spus că nu îi e teamă de acest lucru: „Nu mă sperie o confruntare la prezidenţiale cu nimeni. N-aş paria până la urmă că dl Iohannis va rămâne candidat”.

Referitor la candidatul PSD la Preşedinţie, Ponta a arătat că e timp ca partidul să decidă candidatul.

„Eu am spus clar. Daca putem avea un candidat la Presedintie care sa impartaseasca proiectele noastre si sa castige, aceea e varianta buna pentru că eu as vrea sa imi duc la bun sfârşit mandatul de prim-ministru, dar daca şansa pentru victorie este să candidez eu, atunci voi candida”.