REVIZUIREA Constituţiei. Victor Ponta acuză PNL de "neseriozitate, lipsă de profesionalism și bătaie de joc"

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2015 13:58 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2015 13:59 // Sursa: romaniatv.net

Președintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut luni liberalilor să dea dovadă de "înțelepciune" și să nu blocheze procesul de revizuire a Constituției. 

Foto: România TV

"Fac apel încă o dată la o înțelepciune, care n-a existat în ultimele săptămâni din partea liderilor PNL-PDL, să nu blocheze și să nu închidă practic, în mod negativ, procesul de revizuire a Constituției. Suntem foarte avansați, am trecut de proceduri, avem avize de la instituția națională și internațională, și este o șansă pe care o avem acum, în 2015, an neelectoral. Nu se poate face reforma adevărată a statului român dacă nu revizuim și Constituția. Opoziția PNL-ului nu are nicio explicație și niciun sens", a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

El și-a exprimat regretul față de faptul că, în ciuda apelului pe care l-a făcut și în cadrul discuțiilor de la Cotroceni cu președintele României, "PNL a decis să blocheze revizuirea Constituției, după ce, în 2013, reprezentanții PNL au propus o republică parlamentară.

"Și, sigur, am discutat. Acum au propus o republică prezidențială și, dacă nu vor mai avea președinte, or să propună iar o republică parlamentară, o chestie de mare neseriozitate, de lipsă de profesionalism și o bătaie de joc la adresa oamenilor", a adăugat Ponta.

Premierul a reamintit că proiectul de revizuire a Constituției a fost întocmit de comisia parlamentară specială sub conducerea președintelui acesteia, Crin Antonescu, la propunerile parlamentarilor tuturor partidelor reprezentate.

"L-am trimis și avem observațiile de la CCR și de la Comisia de la Veneția. Acel proiect îl putem trece la vot, nu va limita puterile președintelui, nu va da mai multe puteri guvernului, e pur și simplu o revizuire în puncte importante, care țin de echilibrul puterilor, de eliminare a blocajelor, de asigurarea drepturilor fundamentale, idei pe care le-am susținut cu toții. Nu am văzut până azi niciun fel de argument (n.r. contra). PDL e consecvent, ei dintotdeauna au fost împotriva revizuirii Constituției, cei care cred că s-au schimbat sunt cei de la PNL și cred că reprezintă o chestiune de neseriozitate pentru un proiect major. Revizuirea Constituției e un proiect major, e nevoie, au trecut 12 ani de la ultima revizuire a Constituției, între timp România a devenit membră a UE, lucrurile s-au schimbat în bine și sunt probleme care pot fi rezolvate doar prin revizuirea Constituției. Am văzut că PNL se ocupa foarte tare de imunități", a mai arătat Victor Ponta.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constituţie PNL revizuirea Constituţiei victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mai 18:28
Răspunde | Votează email 0 email
olandezu
www.premii.joo.ro este un site neserios si incalca drepturile de confidentilitate al utilizatorilor. fura id-uri de pe internet si posteaza far drept de autor. pt mai multe informatii le gasiti pe google sau pe petitie online sau chiar in media(ziare tv etc)
27 apr 16:59
...de „înțelepciune” și să nu blocheze procesul de revizuire a Constituției.  Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
27 apr 15:21
...liberalilor să dea dovadă de “înțelepciune” și să nu blocheze procesul de revizuire a Constituției.  Citește mai departe…

...
27 apr 14:24
...să dea dovadă de “înțelepciune” și să nu blocheze procesul de revizuire a Constituției.  Citește mai departe…   ...
27 apr 14:10
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H