Victor Ponta ar vota mai degrabă un PSD-ist decât un PNL-ist la conducerea Senatului

În eventualitatea în care Teodor Meleşcanu ar demisiona sau ar fi demis de la conducerea Senatului, Victor Ponta spune că senatorii Pro România ar prefera să voteze un membru PSD în locul său.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 14:24
Victor Ponta ar vota mai degrabă un PSD-ist decât un PNL-ist la conducerea Senatului

Preşedintele Pro România a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, că dacă se va pune problema ca senatorii să trebuiască să voteze un nou preşedinte, aceştia ar prefera ca acesta să fie un membru PSD, decât un liberal, dar a completat spunând că depinde şi cu ce propunere va veni partidul condus de Marcel Ciolacu.

Preşedinţia lui Teodor Meleşcanu la Senat a fost declarată miercuri neconstituţională de către CCR, iar acesta a declarat că aşteaptă motivarea deciziei, înainte de a avea o poziţie oficială şi, eventual, a-şi prezenta demisia.

„O să vedem care sunt candidaţii, de la PSD şi de la PNL bănuiesc că vor fi candidaţii şi atunci o să decidem cele trei voturi ale noastre. De principiu, mai degrabă ar vota un social-democrat, dar este foarte important cine este acea persoană, sper să aleagă bine PSD-ul candidatul, nu ştiu, dacă e Titus Corlăţean, dacă e Cazanciuc, vorbesc că ei sunt vicepreşedinţi. O să discut cu colegii mei, dar mai degrabă votul nostru o să meargă în acea direcţie. De la Pro România sunt doar trei senatori, nu ştiu dacă acele trei voturi sunt cele care să schimbe balanţa, dar e o ocazie pentru PSD să arate că vrea să se schimbe. În funcţie şi de propunerea pe care o vor face, vor da un mesaj pozitiv sau negativ”, a declarat Victor Ponta la Tulcea.