EXCLUSIV Victor Ponta arată adevărata situație economică în care se zbat românii: „La prețurile actuale, 1.000 de Euro este un venit de subzistență”

Victor Ponta a declarat la Romania TV că salariul cetățenilor este sub limita de subzistența. Politicianul a mai vorbit și despre implementarea certificatului COVID.

27 dec. 2021, 20:45
EXCLUSIV Victor Ponta arată adevărata situație economică în care se zbat românii: „La prețurile actuale, 1.000 de Euro este un venit de subzistență”

Victor Ponta a vorbit la Romania TV despre salariile românilor, care sunt cu mult nevoile unui trai decent. Politicianul a precizat că nici măca un venit de 1.000 de euro nu ar fi îndeajuns unui român pentru a avea grijă de propria familie.

EXCLUSIV Victor Ponta, adevărul despre noile restricţii impuse românilor: „Enervăm lumea şi nu ajungem la niciun rezultat”
Ponta a mai adăugat că nu crede că certificatul Covid va fi implementat în România.

„La prețurile actuale 1.000 de euro este un nivel de subzistență. Trebuie să duci copiii la școală, trebuie să pui benzină, nu mai vorbesc de excursii. Noi vorbim de românii care și-au luat mașini scumpe, case, ăsta e un model american, oamenii ăștia sunt doar 10% la noi în țară.
Problema e cu munca la negru, pe măsura ce o să crești taxele, o să crească munca la negru.
Cred că nu se va introduce certificatul Covid și trebuie explicat ce este cu acest certificat pentru cei care trebuie să călătorescă în Europa. E un tip de comunicare pe care trebuie să-l facă Guvernul cu oameni de încredere”, a declarat Ponta.

EXCLUSIV Victor Ponta: „Avem 135 de miliarde de euro datorii. Am căzut la mijloc în războiul ăsta dintre Rusia și Europa”

Victor Ponta, fostul premier al României, a declarat la Romania TV că Guvernul trebuie să gestioneze urgent problemele din sectorul energetic, cel sanitar și educativ.

Politicianul susține că nu pandemia a fost marele apanaj al României, ci creșterea prețurilor la energie. Ponta susține că România nu trebuie să-și închidă granițele, întrucât nu are o situație economică care să permită o astfel de măsură.

„În 2021 dincolo de ceartă politică s-a bătut Orban cu Cîțu, iar noi am rămas să plătim consecințele. Marele necaz al României a fost că n-am știut ce să facem cu pandemia. România trebuie să rămână deschisă. Noi nu suntem Austria. I-aș spune domnului Ciucă: „Domnule, în 2022 nu se închide România!”. Cred că ar trebui să li se explice oamenilor ce este cu vaccinarea.

Trebuie să vorbească cu cei care s-au vaccinat de nevoie și cei care s-au vaccinat. România nu a fost distrusă de Covid ci de aprețurile la energie. Acum vin facturile, iar mulți oameni o să vadă că n-au cu ce să plătească facturile. Factura la energie electrică cu 30 %, gazele cu 50%.” a declarat Ponta.

EXCLUSIV Victor Ponta, despre scandalul dintre Lucia Goracci şi Diana Şoşoacă: „Dacă eşti jurnalist în Italia, sigur că e bine să înjuri românii. Dacă pleacă 2 milioane de români dintr-o dată, se închide Italia”

Politicianul a mai menționat și datoriile pe care România le-a făcut în 2021. Acesta susține că principala problemă este că România importă foarte multe produse deoarece țara noastră nu mai produce nimic.

„Avem 135 de miliarde de euro datorii. Ce am făcut cu acei 135 de miliarde am împrumutat bani, dar care n-au rămas în România pentru că i-am dat afară altor țări pe pantofi, cartofi, frigidere că noi nu mai producem nimic.

Noi nu mai producem, la fel cu gazele, energia electrică. Nu se mai produce fier, beton, sârme. Pe toate le importăm cu prețuri tot mai mari. Cum plătești datoriile făcute anul trecut și să mai avem bani de altceva?!

Sistemul medical s-a prăbușit. Nu mai ține la valul cinci, nici la restul bolilor, la bolnavii de cancer, de diabet.

Povestea cu învățământul online nu este școală. I-am distrus pe copii. A ieșit rău chestia cu testele.

Am căzut la mijloc în războiul ăsta dintre Rusia și Europa. Gazul la noi nu ajunge. Mi-a plăcut de doamna de la Chișinau, s-a certat cu Rusia, dar când a avut nevoie s-a dus spre Rusia, iar acum Republica Moldova are gaz pentru cinci ani” a precizat Victor Ponta.