„Victor Ponta are cele mai mari şanse să fie viitorul preşedinte al României”

Jurnaliştii Ion Cristoiu şi Dan Andronic consideră că preşedintele PSD Victor Ponta nu are nici un contracandidat capabil să-l invingă, în acest moment.

12 nov. 2013, 11:22
„Victor Ponta are cele mai mari şanse să fie viitorul preşedinte al României”

„La ora actuală, candidatul cu cele mai mari şanse este Victor Ponta, pentru că prezidenţialele sunt bătălii pe om. (…) Pe locul întâi, deocamdată, şi o să vedeţi că o să rămână. Ca premier Ponta e catastrofal, dar drept candidat este extraordinar. Cum ar putea Predoiu să-l bată pe Ponta?”, a susţinut Ion Cristoiu. Ipoteza a fost susţinută de Dan Andronic, care a afirmat că este „corect” că, acum, premierul are prima şansă în bătălia pentru Cotroceni.

Dan Andronic a lansat ipoteza potrivit căreia actualul premier ar putea părăsi Palatul Victoria pentru a-şi maximiza şansele de a ajunge la Palatul Cotroceni. „Dacă Ponta va candida din postura de prim-ministru şansele sunt mici. Ar trebui să plece oficial de la Palatul Victoria. Situaţia lui este extrem de dificilă. (…) Taxele vor adânci despresia economică, care deja a ajuns la nivel de om”, a spus directorul Evenimentului zilei, care a comentat, ironic, că i-ar fi greu lui Ponta să explice „taxa de stâlp”.

VEZI ŞI Băsescu s-a răzgândit: cum l-a reevaluat pe Crin Antonescu, în mai puţin de două luni

Şi Ion Cristoiu a arătat că Victor Ponta este într-o situaţie foarte dificilă, cariera sa politică fiind terminată dacă nu reuşeşte să câştige prezidenţialele. „Dacă vrei să scapi de cineva, îl trimiţi la preşedinţie”, a declarat Cristoiu. „Uitaţi-vă la Geoană, aveţi exemplu viu”, a intervenit Andronic. „2014, numai diversiuni şi spectacole” Vorbind despre faptul că Victor Ponta şi-a anunţat, de facto, candidatura la viitoarele alegeri prezidenţiale, la ultimul Consiliu Naţional al PSD, Ion Cristoiu a avertizat asupra faptului că nu se va întâmpla nimic serios în 2014, pe fondul competiţiei electorale. „Ce s-a întâmplat în ultimele zile anunţă un dezastru pentru România. Este limpede că, Ponta, autopropunându-se candidat, nu va mai face nimic. Se va preocupa doar să-şi crească zestrea electorală”, a apreciat Cristoiu.