Victor Ponta are o explicaţie pentru huiduielile încasate de preşedintele Klaus Iohannis la Iaşi, de Ziua Unirii

Liderul Pro România, Victor Ponta, scrie pe pagina sa de Facebook că în ultimii 10 ani a fost prezent de fiecare dată la Iași, pe 24 ianuarie și poate contura o serie de schimbări produse în acest timp. Ponta consideră de exemplu că oamenii sunt sătui de războaiele politice, nu mai cred în promisiuni și tocmai de aceea i-au huiduit pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 17:18
Victor Ponta are o explicaţie pentru huiduielile încasate de preşedintele Klaus Iohannis la Iaşi, de Ziua Unirii

Iată analiza pe care o face Victor Ponta pe pagina sa de Facebook:

”Din 2010 și până azi am fost prezent în fiecare an la Iași pentru Ziua Unirii 24 Ianuarie/ câteva observații “după 10 ani” :

1. Este prima dată când nimeni nu mai este dispus să creadă promisiunile goale : autostradă, Spital Regional, investiții bla bla (și dacă ar începe azi toate proiectele, ceea ce evident nu se întâmplă, nu se poate vedea nimic concret mai repede de 5 ani – și oamenii nu mai au răbdare) / este o stare de blazare și nemulțumire care îmi spune că în perioada următoare “exodul” din Moldova se va accentua dramatic.

2. Atacurile politice au fost total deplasate având în vedere “Ziua Unirii” (chiar daca nu mai are nimeni nicio simpatie sau așteptare de la PSD) / reacția oamenilor este de respingere și oboseală față de tot ce înseamnă “politică”

3. Ludovic Orban rămâne același personaj eficient în “agitație și propagandă politică “ / nicio legătură însă cu poziția și abordarea unui Premier / discurs politicianist cu oratoria și demagogia clasică / nu va putea niciodată să facă saltul de la nivelul de viceprimar al lui Băsescu și Ministru al lui Tăriceanu.

4. Băsescu a fost huiduit prima data în 2011 (în plină criză economică – după ce tăiase deja salariile și pensiile ) / Iohannis a fost huiduit acum când a vorbit despre Autostradă (pentru ca banii și proiectul sunt aprobate din 2015 – și vina nu este doar a PSD).

5. De obicei 24 Ianuarie era ziua din an în care mă îmbrăcam cel mai gros (și tot înghetam in Piață) / azi am stat în sacou și fără fular, căciulă, mănuși / e clar că Natura nu ne mai suportă – iar noi suntem total nepregatiti pentru efectele acestor schimbări climatice.

Citește și:

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, s-au prins în Hora Unirii la Iaşi