Victor Ponta: „Asta e singura știre importantă pentru mine! Vorbesc pentru românii deștepți”

Victor Ponta, fost premier, avertizează românii: liderul Pro România a vorbit despre cele mai îngrijorătoare cifre înregistrate de Ministerul de Finanțe. 

12 sept. 2022, 21:11
Victor Ponta: „Asta e singura știre importantă pentru mine! Vorbesc pentru românii deștepți”

Într-un interviu oferit pentru Gândul, luni seara, Victor Ponta a amintit românilor cifrele ce reflectă sărăcirea României, în modul accelerat și anume deficitul comercial.

„Singura știre care e pentru mine importantă… Deficitul comercial al României pentru 6 luni. Vorbesc pentru oamenii deștepti. Deci cât am importat față de cât am exportat, adică diferența, deficitul. Câți bani au ieșit din România în 6 luni de zile? 15 miliarde de euro în 6 luni. Deficitul crește spre Crăciun, atunci cumpără lumea mai mult.

Anul acesta pleacă din România 30 de miliarde de euro. La anul va fi mai rău, probabil. Cât mai ține?”, a declarat Victor Ponta.

 

Avertismentul lui Victor Ponta

 

În opinia lui Ponta, PNL și PSD fac greșeli pe bandă rulantă, iar Klaus Iohannis continuă să se facă de râs, din postura de președinte al României.

„Întreținerea era 200 de lei, acum e 500 de lei. Se discută despre majorarea pensiilor și a salariilor cu 70 de lei sau cu 50 de lei. Ce să faci cu ei? E mare bătălie între PSD și PNL. Oameni buni, treziți-vă! Mi se pare că discuțiile au rămas într-o perioadă care nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă acum. 

Mi se pare ciudat că eu, ca social-democrat spun că nu e bine cu prețurile, cu taxele, cu deficitul comercial, iar tinerii liberali spun ‘m**e PSD!'”, a mai punctat Ponta.

„Cuvintele definesc cel mai bine un om… Domnul Iohannis a zis: ‘Faptul că am scos PSD de la guvernare’. Eurgen Ionescu nu și-ar fi imaginat niciodată așa ceva… (…) Eu am încredere că guvernul va face cald în inimile noastre. Prin carismă și convingere va reuși… Nu poate toată lumea să fie la fel de carismatică precum domnul Klaus Iohannis”, a mai punctat fostul premier.