Rareș Bogdan o contrazice pe Ursula von der Leyen. Avertismentul europarlamentarului PNL pentru cei care vor să consume gândaci

Rareș Bogdan a schimbat discursul față de Bruxelles. Liderul PNL susține că a ajuns să privească mai rezervat recomandările de la Comisia Europeană. 

12 sept. 2022, 16:38
Rareș Bogdan o contrazice pe Ursula von der Leyen. Avertismentul europarlamentarului PNL pentru cei care vor să consume gândaci

În cadrul unei întâlniri cu tineretul PNL, Rareș Bogdan a recomandat pepinierei național-liberale să privească rezervată „retorica de la Bruxelles”, în ceea ce privește actualele probleme cu care se confruntă Europa, în contextul crizei energetice.

Românii nu trebuie să se spele mai rar sau să mânânce gândaci, a avertizat europarlamentarul.

„Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la… Adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade.

Și fiţi raţionali, să fiţi echilibraţi, să înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeţi în păcatul extrem!”, a declarat sâmbătă, Rareș Bogdan.

Fostul jurnalist i-a avertizat pe tineri că în 2024, la nivel internațional, dar și local, va avea loc o ciocnire a civilizațiilor.

„Tot ce aţi văzut în 2004, în 2009 şi în 2014 este nimic faţă de ceea ce veţi vedea în 2024, când va fi o ciocnire a civilizaţiilor, a sferelor de influenţă, a partidelor politice şi liderilor, în bătălii crunte, patru bătălii în acelaşi an”, a mai transmis vicepreședintele PNL.

 

Politicienii români, revoltați

 

Primii politicieni din România cu mare vizibilitate, care s-au opus recomandărilor mai puțin obișnuite de la Bruxelles, au fost George Simion (deputat AUR), Petre Daea (ministrul PSD al Agriculturii) și Cristian Terheș (europarlamentar independent).

„Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc. Nu s-a semnat cu UE că trebuie să mâncăm gândaci, că trebuie să renunțăm la curentul electric și să ne implicăm în războiul din Ucraina (…)”, a declarat George Simion, pentru România TV.

„Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Să ne întoarcem la mămăliga noastră”, a declarat recent ministrul Agriculturii, la România TV.

„Ursula von der Leyen e responsabilă direct pentru creșterea prețurilor la energie, combustibil și mâncare în UE ca urmare a obiectivelor și mijloacelor utopice de combatere a emisiilor de carbon. Discurs in Parlamentul European, în fața lui Timmermans, pe data de 7 iunie 2022 (…)”, a transmis Cristian Terheș.