Victor Ponta, aşteptat cu o coroană de contestatarii proiectului Roşia Montană. Vezi reacţia premierului

Primul ministru Victor Ponta a fost întâmpinat de contestatarii proiectului Roşia cu o coroană de flori, la Sibiu. Pe ferpar aceştia au scris numele premierului, ceea ce l-a amuzat pe şeful Executivului.

RomaniaTV.net
01 nov. 2013, 17:45

În timpul conferinţei de presă pe care Victor Ponta a susţinut-o, vineri, la Sala Thalia din Sibiu, cu ocazia Conferinţei Naţionale a Pensionarilor Social-Democraţi, la una dintre ferestre a apărut o tânără îmbrăcată complet în negru, care ţinea în mână o coroană cu numele premierului. La vederea tinerei, Victor Ponta a izbucnit în râs.

Premierul Victor Ponta a spus, amuzat, că i s-au întâmplat multe lucruri, dar „nu asta”.

„Îmi cer scuze. Când văd o domnişoară cu o coroană cu numele meu nu pot decât să mă amuz că, ce să fac altceva? Nu mi s-a mai întâmplat ca o domnişoară să-mi aducă o coroană. Mi s-au întâmplat multe lucruri, dar nu asta. Mi se pare amuzant”, a spus Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost întâmpinat de tineri care protestează faţă de proiectul Roşia Montană, Ponta a răspuns: „Mă bucur foarte tare, ce să zic?”.

„Ideea e următoarea: orice discuţie despre investiţii economice e foarte bine să fie purtată şi spuse toate punctele de vedere, dar când eu ştiu că mâine trebuie să am toţi banii pentru pensii, pentru salarii, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru funcţionarea instituţiilor, vă daţi seama că nu pot să fiu de acord cu ideea că în România îi gonim pe toţi, nu mai facem absolut nimic, să fie fericit cineva. Eu cred în faptul că România trebuie să se dezvolte economic pentru a avea resursele necesare să-şi ţină şcolile, spitalele, infrasctructura, pensiile şi toate celelalte lucruri. Dacă gonim pe toată lumea din România, peste un an nici măcar cei câţiva tineri care protestează nu o să mai aibă la ce şcoală să meargă, că nu o să mai avem din ce plăti şcoala sau universitatea”, a detaliat premierul.

La finalul conferinţei de presă, Victor Ponta a plecat din Sala Thalia din Sibiu pe o ieşire laterală, evitând protestatarii care-l aşteptau în faţă. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit în schimb cu aceştia, fiind huiduit. Protestatarii au strigat „Ruşine să vă fie” şi „Demisia”.

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat cu huiduieli, vineri, la Sibiu, de către circa 30 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, acestea strigându-i: „Ruşine să vă fie”, în timp ce participanţi la Conferinţa Naţională a Pensionarilor Social-Democraţila la care Ponta venise îl aclamau.