Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen: „Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie! / Nu ne atacă Rusia, e doar o poveste!” | EXCLUSIV

Duminică, 2 octombrie, în direct la România TV, Victor Ponta a lansat noi critici la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen.

02 oct. 2022, 20:33
Victor Ponta, atac dur la adresa Guvernului Ciucă și a Ursulei von der Leyen: „Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie! / Nu ne atacă Rusia, e doar o poveste!” | EXCLUSIV

Fostul premier Victor Ponta nu găsește explicația pentru care deși România produce energie, cetățenii țării plătesc mai mult decât statele fără resurse proprii din UE. De asemenea, fostul șef al PSD a făcut-o praf pe șefa Comisiei Europene, care vorbește doar despre noi restricții și război, mai puțin despre soluții.

„Așa inflație, creștere a prețurilor, generația noastră nu a prins. Ce e mai grav e că ascult discursurile Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. În afară de a lupta pentru Ucraina – bravo, corect, nu aud nicio soluție. Ne spune că trebuie să închidem dușul. Treaba cu consumul de energie e o minciună sau prostie. Nu asta e problema noastră, a României și a Europei. Problema e că nu mai putem produce nimic la aceste prețuri. Cei mai bogați, Franța, Germania, au bani destui, rezistă o perioadă, dar amărâții din est nu au cu ce să mai reziste. 

Hai să vedem care e problema României. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie. Avem Dunăre, ne-a făcut Ceaușescu de toate, avem cărbune, termocentrale, gaz… Nu suntem o țară stearpă, dar la noi sunt cele mai mari prețuri. Nu e vorba că nu vom avea suficiente becuri, problema e prețurile la facturi. 

Dacă vreau să deschid o afacere, să fac un cuptor, cât de mare va fi factura? Astea sunt problemele noastre, nimeni nu vorbește despre ele, pentru că nu se pricep și nici nu-i interesează”, a declarat Ponta.

 

Victor Ponta nu crede că Vladimir Putin va ataca un stat membru NATO

 

În plus, liderul PRO România a mai avertizat că scenariul unui război dintre Rusia și NATO e doar o poveste.

„Nu cred povestea asta, că o să ne atace rușii. Deocamdată iau bătaie de la ucraineni. ‘Aveți grijă că vine Putin la micul-dejun!’. Nu vine, slavă domnului! Ce facem, că mie mi se par facturile aproape imposibile. Eu am un venit mare. Aud că o să crească pensiile cu 11%, dar nu vă supărați, au crescut facturile cu 120%.

Nu ne atacă nimeni pe noi, e doar o poveste ca să mai cumpărăm arme. Nu se poate! Suntem în NATO, avem bază aici. Nu ne atacă nici gepizii, nici avarii, nimeni!”, a mai punctat Ponta.