Victor Ponta, atac la Cătălin Predoiu: Premierul-fantomă este consecvent cu modul de gândire al pedeliştilor

Prim-ministrul Victor Ponta l-a criticat pe Cătălin Predoiu, pe care l-a numit "premier-fantomă", în legătură cu afirmaţiile sale privind reducerea cotei TVA la alimente. În acest sens, Cătălin Predoiu a declarat că măsura reducerii TVA nu a fost suficient de bine pregatită şi că nu a fost discutată cu actorii importanţi din domeniu, fiind adoptată sacrificând investiţiile.

09 apr. 2015, 06:41
Victor Ponta, atac la Cătălin Predoiu: Premierul-fantomă este consecvent cu modul de gândire al pedeliştilor

Şeful Guvernului este de părere că Predoiu este „consecvent cu modul de gândire al pedeliștilor, el fiind ministru în Guvernul Boc care în 2010 a crescut TVA de la 19% la 24%, distrugând economia românească – totul pentru a avea banii necesari restituirilor ilegale de la ANRP și șpăgilor de la Microsoft!”

Citeşte şi: CONTRE pe Codul Fiscal. Predoiu: Măsurile sunt riscante, nechibzuite. Replica lui Ponta

„Premierul-fantomă («to be elected») al PNL-PDL, dl. Cătălin Predoiu, și-a prezentat la un post TV poziția asupra reducerii TVA – el este CONTRA!!!
Argumentele prezentate fiind ori false ori chiar stupide, toți oamenii normali ar considera că este vorba de miopie politică și economică, de invidie că am luat noi această măsură, sau pur și simplu de lipsă de inteligență!

Eu am altă explicație – dl. Predoiu este doar consecvent cu modul de gândire al pedeliștilor, el fiind ministru în Guvernul Boc care în 2010 a crescut TVA de la 19% la 24%, distrugând economia românească – totul pentru a avea banii necesari restituirilor ilegale de la ANRP și șpăgilor de la Microsoft!

Este bine ca românii să știe că acești oameni nu s-au schimbat deloc – sunt tot cei din 2010, gândesc și procedează la fel, doar nu-și mai zic PDL, ci PNL!

Dacă prima dată ne-au fost impuși de Băsescu, acum avem obligația să nu-i lăsăm să distrugă din nou țara cu prostia și hoția care îi caracterizează (și pe care iată nu ne lasă să o uităm!)”, a postat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Predoiu, a criticat, miercuri seară, decizia Guvernului de a reduce TVA de la 24 la 9 la sută, argumentând că nu a pregătit corespunzător politica, pentru o astfel de măsură de relaxare fiscală.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, provocare pentru Victor Ponta: I-a trimis declaraţia la PSD, cu confirmare de primire

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat că PNL își exprimă îngrijorarea față de faptul că, pentru această măsură, Guvernul a oprit investițiile, pentru a crea un surplux de lichidități, pe care să îl ofere drept argument poporului, că nu a făcut măsurători, echivalentul operării fără analize, și că nu a discutat cu actorii importanți, din domeniu, ceea ce va conduce la compromiterea unei măsuri de relaxare fiscală care este, în principiu, pozitivă.