Victor Ponta, atac la Monica Macovei după ce i-a cerut demisia şefului diplomaţiei: Absolut penibil!

Premierul Victor Ponta a comentat pe Twitter că este de un "penibil absolut" ca europarlamentarul Monica Macovei să îi ceară demisia ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, după gafa diplomatică din timpul vizitei la București a șefului diplomației germane. 

11 mart. 2015, 18:10
Victor Ponta, atac la Monica Macovei după ce i-a cerut demisia şefului diplomaţiei: Absolut penibil!

„Bogdan Aurescu a făcut mereu cinste României. Monica Macovei a denigrat mereu România!!! Macovei cere demisia lui Aurescu – penibil absolut„, a fost mesajul postat de premierul Victor Ponta pe Twitter.

Citeşte şi: Monica Macovei cere DEMISIA ministrului de externe, Bogdan Aurescu

Reacţia şefului guvernului vine după ce Monica Macovei i-a cerut demisia lui Bogdan Aurescu din fruntea Ministerului de Externe. 

Europarlamentarul a susţinut că Aurescu a comis „o gafă diplomatică fără precedent” și trebuie să demisioneze după ce acesta i-a oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei.

Citeşte şi: Gafa diplomatică la MAE: Ministrul german de Externe a primit o hartă a Franţei cu steagul Germaniei

„Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a comis o gafă diplomatică fără precedent. A oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei. Dincolo de această rușinoasă eroare, broșura editată de Agerpres este în sine o gafă diplomatică. Între coperțile sale, cei 135 de ani de relații diplomatice româno-germane debutează în 1971, iar primele pagini prezintă imagini cu dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, cu aerul deplinei normalități”, a transmis Monica Macovei.