Victor Ponta: „Au cerut Ministerului Sănătăţii 150 de teste pentru conducerea PNL. Dacă nu eşti şef în PNL n-ai dreptul să fii testat?

Victor Ponta, liderul Pro România, a reacţionat imediat după anunţul lui Ludovic Orban că întregul Guvern intră în izolare, după ce senatorul Vergil Chiţac a fost testat pozitiv cu coronavirus.

13 mart. 2020, 09:26
Victor Ponta: „Au cerut Ministerului Sănătăţii 150 de teste pentru conducerea PNL. Dacă nu eşti şef în PNL n-ai dreptul să fii testat?

Victor Ponta semnalează într-o postare pe Facebook că deşi coronavirusul a ajuns inclusiv în Parlamentul României, Guvernul a cerut Ministerului Sănătăţii teste de coronavirus doar pentru conducerea PNL. „Au cerut Ministrului Sanatatii 150 de teste pentru conducerea PNL!!! Daca nu esti in conducerea PNL nu ai dreptul sa fii testat?”, a scris Victor Ponta, care s-a mai referit şi la consultările de la Cotroceni, pe tema alegerii viitorului premier, afirmând că acestea ar trebui să aibă loc prin videoconferinţă.

Citeşte şi Traian Băsescu, despre criza de coronavirus din Parlament: Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta

1. De ce nu am votat ieri un Guvern cu puteri depline ? Cei vinovati cum platesc?

2. Daca liderii PNL s-au vazut deja ieri cu parlamentarii la sedinta de plen si cu Presedintele Iohannis cum putem sa facem azi consultari la Cotroceni fara a exista pericolul sa raspandim epidemia? Ar trebui sa fim rationali si sa facem aceste consultari prin videoconferinta !

3. Au cerut Ministrului Sanatatii 150 de teste pentru conducerea PNL!!! Daca nu esti in conducerea PNL nu ai dreptul sa fii testat?„, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Anterior, liderul Pro România postase că va propune amânarea tuturor şedinţelor din plenul Parlamentului: „In calitate de lider al Grupului ProRomania voi propune in sedinta de maine a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului fie sa amanam toate sedintele de plen / fie o masura absolut necesara : toti parlamentarii care vor sa fie prezenti la sedinta de plen pentru investirea Guvernului ( 464 este numarul total) trebuie testati medical privind Coronavirusul!

Sa strangi la Parlament peste 400 de persoane din toate judetele tarii ( dintre care multi au avut deja contact direct cu Senatorul PNL Chitac) fara sa fii convins ca nu devenim toti un focar ambulant – ar fi o iresponsabilitate la fel de mare ca si “fuga lui Citu” cu 15 min inainte de investirea Guvernului!

De la Parlament mergem si ne intalnim cu foarte multi alti oameni din toata tara / nu putem tocmai noi sa punem in pericol mii de oameni„.