Traian Băsescu, despre criza de coronavirus din Parlament: Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta

Traian Băsescu a intrat în direct prin telefon la România TV. Fostul preşedinte al României a vorbit despre situaţia care a apus pe jar Parlamentul, după ce un senator confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu mai mulţi politicieni, printre care Orban, dar şi toţi senatorii PNL.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 09:00
Traian Băsescu, despre criza de coronavirus din Parlament: Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta

„Poate fi condusă, nu izolează nimeni nici capul, nici gura. Mi se pare că intrarea în izolarea a intregului Guvern este exagerată. Preşedintele este oricum ca şi izolat, nu este o problemă. Am avut un fericit care i-a fericit pe ceilalţi. Eu cred că suntem într-o situaţie absolut caragielească. Dacă Orban este in situaţia de a fi izolat, Iohannis ar trebui să desemneze un premier competent”

Citeşte şi: Senatorul Vergil Chiţac, POZITIV cu coronavirus

Traian Băsescu a vorbit şi despre măsurile pe care le-a luat în condiţiile de pandemie de coronavirus. Fostul preşedinte nu se află în autoizolare, însă evită contactul cu persoane.

„Mă duc numai la familie în vizită. Încerc să mă vad numai cu familia, nu sunt izolat şi nu vreau să o fac deocamdată. Nu vin dintr-un loc suspect. Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta”, a  spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu consideră faptul că Klaus Iohannis ar trebui să decrete stare de urgenţă.

„Este obligatoriu introdusă starea de urgenţă. Domnul Preşedinte nu vrea să fie fluierat de cei care vor intra în carantină. Autorităţile de la noi trebuie să declare stare de urgenţă ca să poată să carantineze, nu să izoleze” , spune Traian Băsescu.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei 20 de jurnalişti prezenţi la Parlament în momentul în care Ludovic Orban a vorbit despre intrarea în izolare, Traian Băsescu a declarat faptul că cel mai probabil aceştia vor fi izolaţi.

„Probabil vor române izolaţi la Parlament sau îi va lua la vila Lac 1” 

Citeşte şi: Noi cazuri de CORONAVIRUS în România. Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 70. Între ei se află şi un parlamentar român

Ludovic Orban şi toţi şefii PNL, suspecţi de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se va autoizola la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu un senator liberal confirmat cu coronavirus.

Declaraţiile premierului Ludovic Orban:

Victor Costache mi-a confirmat că un coleg de-al nostru, sentoarul Virgil Chiţac, a fost diagnosticat pozitiv. Este infectat cu COVID-19.
Având în vedere că senatorul Virgil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, toţi membrii Biroului Politic Naţional al PNL se vor izola la domiciliu. De asemenea, toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică atât timp există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Naţional care a participat la şedinţă să fie purtător de coronavirus se izolează la domiciliu
Solicităm diagnosticarea rapidă.
Am solicitat ministrului Sănătăţii să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toţi colegii noştri.
Toţi colegilor şi miniştrilor prezenţi li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticaţi.
În ceea ce mă priveşte pe mine ca premier, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea în continuare toate atribuţiile exercitate în cele mai bune condiţii. Există condiţii pentru a transmite toate dispoziţiile pentru a fi afectat dispozitivul de lupă împotriva coronavirus.
Miniştrii urmează după consultare să luăm o decizie unde se vor izola. Recomandarea mea către miniştrii e să evite orice fel de contact.
Diagnosticele vor fi făcute publice ca să informăm cetăţenii români şi să arătăm cum trebuie procedat în astfel de situaţii.