Victor Ponta, anunţ despre reducerea CAS: Legea va ajunge pe masa preşedintelui Băsescu în 10-15 septembrie

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistriţa, într-o conferinţă de presă, că legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator ar putea să se întoarcă pe masa preşedintelui Traian Băsescu la mijlocul lunii septembrie, după ce va fi votată de Senat şi Camera Deputaţilor.

23 aug. 2014, 12:03
Victor Ponta, anunţ despre reducerea CAS: Legea va ajunge pe masa preşedintelui Băsescu în 10-15 septembrie

Victor Ponta a spus că legea va trece de Parlament în două săptămâni şi că singurul impediment ar fi ca preşedintele României să o atace la Curtea Constituţională.

„Am discutat cu preşedintele Senatului, cu domnul Tăriceanu. Săptămâna aceasta, Biroul Permanent al Senatului, din care fac partea toate partidele politice, inclusiv cele din opoziţie, a decis să se finalizeze lucrările în comisiile de specialitate şi luni, din câte ştiu, este sesiune, se dă votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputaţilor. După ce votează şi Camera Deputaţilor, preşedintele României nu mai are voie, conform Constituţiei, să respingă proiectul, trebuie să îl promulge – cu excepţia situaţiei în care va sesiza Curtea Constituţională. Dar de respins nu mai poate să îl respingă. Deci, luni seară cred că este votat de Senat şi pleacă la Camera Deputaţilor”, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă se va respecta termenul de 1 octombrie pentru punerea în aplicare a reducerii CAS, Victor Ponta a spus că, din punctul său de vedere, acest lucru este fezabil.

„Luni este 25 august. Camera Deputaţilor nu ştiu cât are nevoie, o săptămână, două probabil. Din toate calculele rezultă că cel târziu în 10-15 septembrie preşedintele României va avea legea revotată pe biroul său şi nu mai poate de data aceasta să o respingă”, a declarat premierul Victor Ponta.