Victor Ponta, avertisment despre îndatorarea României prin PNRR: „Pe Ceauseşcu l-au împuşcat că nu făcea datorii, pe cei de acum îi premiem”

Fostul premier Victor Ponta a declarat că banii atraşi prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) vor îndatora fiecare român cu 2.000 de euro.

03 iun. 2021, 15:08
Victor Ponta, avertisment despre îndatorarea României prin PNRR: „Pe Ceauseşcu l-au împuşcat că nu făcea datorii, pe cei de acum îi premiem”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, susţine că fondurile obţinute prin PNRR se vor transforma într-o datorie de zeci de miliarde de euro.

„30 de miliarde de EURO datorie în plus într-un an / aproape 2.000 euro pentru fiecare român care trăieşte în România.

Pe Ceauseşcu l-au împuscat că nu facea datorii  – pe cei de acum îi premiem! Zic şi eu – să rămână spus  ( ştiu că nu interesează pe nimeni dintre cei care au putere de decizie – nici pe votanţii acestora)

PS – doar pentru “amicii” mei care nu mă contrazic când spun că ceva e rău, dar vin cu “lasă Ponta – pe vremea ta cum era” am ataşat datele din 2012 ( 37% din PIB datorie ) şi 2015 ( 37,8% din PIB datorie)
Pe inţelesul tuturor – în 4 ani ( 2012-2015) cu salariile şi pensiile reîntregite, cu datoria făcută de Băsescu la FMI plătită, cu TVA , CAS şi impozite pe dividende şi pe microîntreprinderi scăzute, cu toate cofinanţările la proiecte europene plătite – am mărit datoria publică cu 0.8 % din PIB ! Acum au mărit-o cu 25% fără nimic în buzunarul oamenilor!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Citeşte şi: Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu în războiul pentru şefia PNL. A refuzat să detalieze ce prevede PNRR privind pensionarea anticipată. „Să vă adresaţi premierului”

În aprilie 1989, România şi-a achitat ultimul ban din datoria externă de 12 miliarde de dolari. La valoarea actuală, ar însemna peste 30 de miliarde de dolari. Pentru ca statul să aibă toţi acei bani, românii au îndurat lipsuri cumplite: alimentele, energia electrică şi apa caldă au fost raţionalizate.

De asemenea, PSD cere „imperativ” guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța, Vergil Chițac – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

PSD denunță „maniera obscură în care firme prietene de partid ale PNL își umflă buzunarele, în dauna interesului general”.

„Odată-n plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un Plan Național de Redresare și Reziliență este, în viziunea și aplicarea guvernului PNL-USRPLUS-UDMR, doar un instrument de îmbogățire ilicită și imorală a clicii de partid, de mituire a administrațiilor ”de dreapta”– primari și/sau președinți de CJ – pentru influențarea rezultatelor alegerilor interne de partid. Practic, guvernul Cîțu și complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interesele politic-personale”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citeşte şi: PSD: PNRR, pușculiţă pentru sponsorii PNL