Victor Ponta BAGĂ MÂNA ÎN FOC pentru Rus şi Dobre: Garantez pentru ei

Victor Ponta a afirmat luni seară că poate "băga mâna-n foc" pentru faptul că ministrul demisionar al internelor, Ioan Rus, este "de partea USL". Declaraţia premierului vine după ce plecarea lui Rus din guvern şi proasta gestionare a situaţiei listelor electorale au atras suspiciunea că social-democratul ar fi avut o înţelegere cu Traian Băsescu şi PDL. Luni, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, declara că "nu întâmplător", liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, l-a nominalizat pe Rus ca fiind printre puţinii săi "prieteni" pe care îi are în afara PDL.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 07:40
Victor Ponta BAGĂ MÂNA ÎN FOC pentru Rus şi Dobre: Garantez pentru ei

„Nu am cerut demisia miniştrilor Rus şi Dobre, eu am totală încredere în miniştrii care au plecat din Guvern. Domnul Rus este de partea noastră, nu de altă parte, pot să bag mâna în foc pentru asta şi pentru domnul Dobre în egală măsură”, a declarat Ponta, precizând că preşedintele suspendat a făcut presiuni publice asupra ministrului Rus:

„Ştiu criticile care le-au fost aduse şi de o parte şi de cealaltă, miniştrilor Rus, Dobre şi Marga, dar eu pot să garantez pentru toţi trei. În acelaşi timp, MAI şi MAE deveniseră ţinta predilectă a domnului Băsescu, a grupului din jurul domniei sale şi, inevitabil, aceasta afecta activitatea domniilor lor. (…) Am considerat că, în acest moment, era necesară o nouă strategie în care ceea ce spune Traian Băsescu să nu mai conteze”, a explicat Victor Ponta.