Victor Ponta: Ca prim-ministru, nu am avut informaţii legate de existenţa unor închisori CIA

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri că, în cei trei ani de când conduce Guvernul, nu a avut niciodată informaţii legate de existenţa unor închisori sau facilităţi CIA în România.

24 apr. 2015, 13:59
Victor Ponta: Ca prim-ministru, nu am avut informaţii legate de existenţa unor închisori CIA

Ion Iliescu a afirmat, într-un interviu acordat Spiegel Online, că el a aprobat „în principiu” o solicitare a SUA din perioada 2002-2003 privind crearea unui centru al CIA în România, fără a şti că urma să fie vorba de vreo unitate pentru detenţie, detaliile proiectului stabilindu-le Ioan Talpeş, la acea vreme şef al Administraţiei prezidenţiale.

„În trei ani, nu am avut niciodată informaţii legate de existenţa unor închisori sau facilităţi. Dacă au fost sau nu au fost înainte, nu ştiu”, adeclarat Victor Ponta.

În schimb, fostul director al SRI George Maior a declarat, vineri, că nu s-au aprobat centre speciale ale CIA în România, el susţinând că fie fostul preşedinte Ion Iliescu a fost interpretat greşit, fie s-a decontextualizat afirmaţia sa în cadrul interviului acordat Spiegel Online.

CITEŞTE ŞI GEORGE MAIOR, reacţie la declaraţiile lui Ion Iliescu: NU s-au aprobat centre de detenţie CIA în România VIDEO