Victor Ponta, care a demisionat după protestele Colectiv, despre faptul că Iohannis nu a depus coroană la 6 ani de la incendiu: A renunţat la ipocrizie

Fostul premier Victor Ponta, care a demisionat după protestele care au urmat după incendiul de la Colectiv soldat cu moartea de zeci de oameni, a comentat, duminică, faptul că președintele Klaus Iohannis nu a mers să depună o coroană cu flori la clubul Colectiv la şase ani de la incendiu. "A procedat corect: a renuntat la ipocrizie si la folosirea cinica a mortii in scopuri pur politice", a scris Victor Ponta pe Facebook.

31 oct. 2021, 16:15
Victor Ponta, care a demisionat după protestele Colectiv, despre faptul că Iohannis nu a depus coroană la 6 ani de la incendiu: A renunţat la ipocrizie

„Eu consider ca, de aceasta data, in sfarsit, Dl Iohannis a procedat corect : a renuntat la ipocrizie si la folosirea cinica a mortii in scopuri pur politice”, afirmă Victor Ponta.

Fostul premier susţine într-o postare pe Facebook că preşedintele Klaus Iohannis „probabil ca nu mai are de ce sa o faca- a obtinut deja voturile si avantajele politice pe care le-a urmarit; poate s-a plictisit sa fie ipocrit si cinic pentru acelasi public de ipocriti si cinici pentru care facea pana acum sceneta respectiva; poate ca era obosit dupa vizita din Egipt sau se odihnea pentru cea din Scotia care urmeaza. Nu stiu motivul, dar a procedat corect”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, mărturisire incredibilă la 6 ani de la incendiul de la Colectiv: Îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo

Victor Ponta spune că pentru Klaus Iohannis și cei din anturajul său ceea ce s-a întâmplat la Colectiv a fost doar o oportunitate strict politică speculată la maxim.

„Pentru Dl Iohannis si Echipa sa “Colectiv” a fost doar o oportunitate strict politica speculata la maxim : “a fost nevoie sa moara oameni pentru ca acest Guvern sa demisioneze”. Nimic altceva! Pentru PNL a fost doar o ocazie sa se bucure stupid de caderea unui Guvern care guverna bine tara, dar avea “pacatul” ca era de la PSD; pentru USR un mod la fel de cinic si ipocrit de a manipula frustrarile personale ale unor romani. Pentru “tovarasii” de la “Coruptia Ucide” si alte asemenea ong-uri este modul de a-si justifica existenta si a-si cheltui bugetele stranse din donatii. Pentru Vlad Voiculescu ocazia sa devina Ministru sau, spera el, chiar Primar General. In rest i-a durut si ii doare si acum exact in cot. Iar in 2021 nici nu mai au chef sa mai joace sceneta obisnuita”, mai scrie Victor Ponta.

Fostul premier atrage atenţia că „daca intr-adevar ar fi fost mai mult decat atat probabil ca ati fi vazut in 6 ani mai multe paturi pentru arsi decat in 2015, dar azi sunt mai mai putine decat atunci si cand avem un singur pacient ars il trimitem in alte tari; am fi avut conditii mai sigure in cluburi si la marile concerte, dar e mult mai periculos acum ; ar fi fost demisii cand au tot luat foc spitale publice (nu un club privat) si au murit oameni veniti sa se trateze acolo – evident nimeni nu e vinovat nici macar politic; ar fi cerut ajutor international din momentul in care numarul zilnic al decedatilor de Covid a depasit numarul victimelor de la “Colectiv”, nu la doua luni dupa. Ati fi vazut marii protestari din Noiembrie 2015 facand minimul efort de a depune o lumanare in Piata Victoriei pentru fiecare dintre cei 50.000 de romani ucisi de Covid 19!
Evident ca nimic din cele de mai sus nu s-a intamplat si nu se va intampla. Evident ca acum “Coruptia NU mai ucide” peste 500 de romani in fiecare zi. Evident ca acum “nu mai este nevoie sa moara oameni ca Guvernul sa demisioneze”. Si evident ca acum nu se mai strang “anticoruptii” si “indignatii” la niciun protest in fata Guvernului si nici nu mai fac niciun mars – probabil ca sunt in city break la Viena sau la Paris”.

Citeşte şi: Alexandra Furnea, supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv: În 2021 suntem tot în 2015. Într-o țară în care, în plină tragedie, politicienii merg la chefuri, nu poartă mască, se bat pe burți la evenimente cu mii și zeci de mii de alți sfidători

Victor Ponta spune că în opinia lui „Iohannis a procedat cinstit ca nu a mai jucat anul acesta rolul cinic si ipocrit al omului caruia chiar ii pasa”.

„Chiar nu mai avea nevoie. Iar sinistrii care inca mai incearca sa stoarca niste voturi si bani din tragedie fara sa faca absolut nimic altceva decat sa spuna vorbe goale sunt pur si simplu niste neoameni care nu merita nici macar dispret.
Multi care atunci au profitat la fel de cinic si ipocrit de tragedie sunt ocupati acum cu functiile de Europarlamentari, parlamentari, primari sau ministri obtinute doar prin manipularea si specularea mortii unor oameni nevinovati. Altii incearca acum sa isi mai spele constiinta sau imaginea explicand in fiecare zi cat sunt de dezamagiti si de indignati de Iohannis, Citu, Ciolos si toata gasca pe care i-au sustinut ( din pacate asa au facut si cand s-au lepadat de Basescu, iar in viitor iar o sa “greseasca” cu un alt Basescu sau Iohannis) !
Dar ce vina au milioanele de oameni care acum sufera mult mai mult decat atunci ? Mult mai tematori pentru sanatatea lor, pentru lipsa scolii pentru copiii lor, pentru lipsa banilor si pentru nebunia preturilor . Si mai ales ce le ofera viitorul? Cine si ce le reda speranta?
Iar cei care atunci au iesit in strada sa protesteze in mod sincer – cand se uita acum in oglinda ce isi spun?”, se întreabă Victor Ponta.

Şase ani de la incendiul de la Colectiv şi niciun vinovat

2015, Clubul Colectiv. Sute de tineri participau la un concert al formaţiei Goodbye to Gravity. La un moment dat, în incintă a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii. Focul s-a extins rapid. Zeci de tineri a murit arşi sau intoxicaţi cu fum. Alte zeci au murit în lunile următoare din cauza rănilor. Peste 100 de tineri au rămas mutilaţi pe viaţă. La şase ani de la incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, vinovaţii nu au fost pedepsiţi. Procesul a suferit multe amânări şi pare că nu se va încheia în curând.

În primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar patronii clubului Colectiv la câte 11 ani și 8 luni fiecare. Cei doi pompieri care au verificat clubul au primit si ei câte 9 ani de închisoare.