Victor Ponta, către Dacian Cioloş: „Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Fostul premier Dacian Cioloş, Alianţa USR-PLUS, a participat miercuri la o dezbatere electorală cu reprezentanţii celorlalte partide participante la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ocazie cu care a avut un schimb de replici aprins cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, pe tema vaccinării anti-Covid.

02 dec. 2020, 23:45
Victor Ponta, către Dacian Cioloş: „Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare, întrebându-l  pe reprezentantul USR-PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a se vaccina.

Întrebarea lui Ponta a venit în contextul în care, întrebaţi dacă se vor vaccina anti-Covid, atunci când acest lucru va fi posibil, toţi participanţii la dezbatere au răspuns categoric afirmativ, în afara lui Ciloş, care a nuanţat răspunsul.

„Voi lua decizia după ce toate informațiile pertinente vor fi prezentate de oameni competenți, ca să nu alimentăm teorii ale conspirației.”, a spus Cioloş.

”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”, a venit imediat replica lui Ponta.

Victor Ponta şi ceilalţi candidaţi afirmă că se vor vaccina anti-Covid

Tomac: „Categoric. Abia aștept să sosească vaccinul în țară. Suțin, cred cu tărie acest vaccin. Va fi un vaccin sigur.”

Sighiartău: „Da, voi folosi acest tratament, chiar dacă nu sunt în categoria risc, dar ca să protejez.”

Ponta: „Da, si eu și familia, dar numai după ce mai întâi se vor vaccina persoanele vulnerabile, nu politicienii întâi. Nu trebuie să fie obligatoriu, e important să explicăm populației.”

Rafila: „Evident. Dar numai după autorizarea Agenției Europene și toate efectele adverse vor fi explicate bine populației. Ele nu vor înlocui prevenția.”

Barna: „Sunt pentru vaccinare în general.Trebuie să avem încredere în oamenii de știință. Avem nevoie de o informare clară și detaliată despre persoanele care vor fi vaccinate și ce riscuri vor apărea.”

Întrebat miercuri seară, la România TV, dacă se va vaccina împotriva noului coronavirus, Marcel Ciolacu a răspuns şi el afirmativ, fără ezitare.

„Sigur! Am şi spus: sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni şi care cu toţi fraţii am izolat-o, săraca, în casă. Dar, categoric, mă voi vaccina. Este singura posibilitate. Mă bucur, totodată, că vaccinarea nu este obligatorie în România. Fiecare om trebuie să decidă singur. Dar ne-a ajutat Dumnezeu să avem specialişti care trebuie să ia locul nostru, al politicienilor, să vină la televizor şi să explice de ce este bine să se vaccineze lumea”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seară, la România Tv.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre eventualitatea unui lockdown: „Nu ar trebui să se impună carantinarea naţională. Poate fi evitată, dacă se iau măsuri la nivel local”