Victor Ponta: Cei care trag spre ruperea USL fac jocul lui Traian Băsescu

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că singurul beneficiar al ruperii USL ar fi preşedintele Traian Băsescu, pe care îl socoteşte vinovat că a sădit "seminţele dezbinării" în minţile celor care vor ca actuala coaliţie de guvernământ să se destrame.

13 feb. 2014, 12:38
Victor Ponta: Cei care trag spre ruperea USL fac jocul lui Traian Băsescu

„Ca prim-ministru şi copreşedinte al USL îmi doresc să continuăm guvernarea în formula USL. Avem un efort dificil de guvernat împotriva regimului Băsescu care, în ultimul an de mandat, probabil va face mai mult rău decât în ultimii 9 ani”, a declarat Ponta reiterând faptul că USL a primit mandat să guverneze la alegerile trecute în formula în care este acum, cu patru partide componente.

Pesedistul crede că actuala criză din USL este amplificată de declaraţii unor politicieni din partidele componente care nu sunt implicaţi direct în actul de guvernare. „Vorbesc prea mulţi oameni, mai ales cei care nu au responsabilitatea guvernării (…) Toţi oamenii care, când apare o criză, trag spre ruperea USL, fac jocul lui Traian Băsescu. Singurul care are de câştigat din ruperea USL este Traian Băsescu”, a susţine liderul social-democraţilor.

Victor Ponta urmează să aibă o nouă întrevedere cu Crin Antonescu, preşedintele PNL, imediat ce acesta se va întoarce în ţară. Pesedistul susţine că nu este vorba de vreo negociere a funcţiilor din moment ce liberalii au primit tot ce şi-au dorit prin restructurarea Guvernului, ci de optimizarea activităţii Executivului.

„Semineţele dezbinării pe care domnul Băsescu le-a sădit în minţile unora pe care îi văd foarte activi în ultimele, prind roade”, a mai afirmat Victor Ponta.