Victor Ponta cere demisia lui Ludovic Orban. „Acesta este un Guvern fake. E un Guvern PNL votat de PSD”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, vrea ca Ludovic Orban să demisioneze şi îi recomandă să urmeze exemplul premierului Franţei care şi-a dat demisia din fruntea Executivului de la Paris. Fostul premier a declarat la România TV că Guvernul Orban nu a gestionat bine criza, iar "economia este distrusă şi nu are nicio şansă să-şi revină".

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 09:46
Victor Ponta cere demisia lui Ludovic Orban. „Acesta este un Guvern fake. E un Guvern PNL votat de PSD”

Fostul premier îl sfătuieşte pe Ludovic Orban să-şi dea demisia din funcţia de premier.

„Orbaneeee! Lucovideeee! Vezi că se poate ??? Hai – curaj !!! Nu te mai face că aştepţi Moţiunea ştiind că nu vine!!!

Fă tu un gest !! Pentru România!”, a scris Victor Ponta într-un mesaj pe Facebook.

Liderul Pro România a făcut aluzie la gestul premierului francez Edouard Philippe care şi-a dat demisia din funcţie.

Ponta acuză: „PSD nu a vrut să facă moţiune de cenzură”

„E foarte clar pentru toată lumea că Guvernul Orban nu a gestionat bine criza. Avem mai multe cazuri decât înainte. Economia este distrusă şi nu are nicio şansă să-şi revină. S-au făcut enorm de multe afaceri ilegal şi aflăm în fiecare zi de aceste afaceri făcute pe banii românilor”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Liderul Pro România propune să dea jos Guvernul Orban „cât mai repede”.

„Vă spun de un alt avantaj; în felul ăsta să facem alegeri parlamentare cât mai aproape de cele locale. Dacă facem alegeri locale în septembrie, alegeri parlamentare în decembrie, din punctul de vedere al sănătăţii avem toate şansele în cursul campaniei şi al votului să răspândim şi mai tare coronavirusul. Cu cât le apropiem mai mult, cu cât reducem riscul.

Să stăm şase luni în campanie electorală va fi un dezastru pentru România”, a spus Ponta.

De ce vrea Ponta să dea jos Guvernul

„PSD nu a vrut să facă moţiune de cenzură. Noi am vrut, cei de la Pro România. Nu putem fără cei de la PSD şi nu ştiu dacă pentru cei de la PSD dacă lasă Guvernul Orban e un câştig electoral. Eu cred că pentru România este o mare pierdere.

Economic, să ţinem ţara şase luni în alegeri şi în campanii când vedeţi că economia e în pragul falimentului. Cred că ne va costa enorm de mult în anul ce urmează”, a explicat Ponta.

Cine organizează alegerile dacă pică Guvernul

„Le organizează domnul Orban. Nu e nicio problemă. Nu va pune domnul Iohannis alt premier. Îmi e foarte clar.

Acesta este un Guvern fake. E un Guvern PNL votat de PSD.  Oamenii ce spun: ce politică e asta în care PNL-ul e la putere, dar n-are voturi? PSD-ul votează Guvernul, dar zice că e în Opoziţie?

Cred că românii au dreptul cât mai repede să-şi exprime votul, după care noul Guvern, cu sprijinul popular, poate să facă o treabă bună pe care Guvernul actual nu a făcut-o în zona economică şi în zona de combatere a pandemiei care va ţine mult timp de acum încolo”, a conchis liderul Pro România. 

Premierul Franţei şi-a prezentat demisia. Noul prim-ministru va fi desemnat în următoarele ore