Victor Ponta: Colaborarea cu Băsescu a pus în pericol USL VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat că existenţa Uniunii Social Liberale a fost pus în pericol de colaborarea instituţională cu Traian Băsescu. Premierul a recunoscut că înainte de alegeri s-a pus problema ruperii alianţei, dar că a fost fidel parteneriatului cu PNL şi PC.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 07:19
Victor Ponta: Colaborarea cu Băsescu a pus în pericol USL VIDEO

„Ajungem la un moment dat să spunem: Ce faci? Rămâi în relaţia instutuţională cu Băsescu şi rupi USL sau rămâi cu USL şi te cerţi cu Băsescu. Nu s-a pus problema după alegeri, dar s-a pus înainte de algeri şi alegerea mea a fost pentru USL şi pentru partenerii mei”, a declarat Victor Ponta la Digi 24.

Premierul a declarat că, de dragul stabilităţii ţării, e dispus la concesii în relaţia cu preşedintele. „Decizia mea e clară, este de a duce ţara pe un drum stabil. Dacă asta presupune că fac concesii lui Băsescu, da, voi face acest lucru. Aşa e normal. Nu-mi convine şi nu sunt de acord că preşedintele merge la Consiliul European. Am spus bun: Aşa a vrut Curtea Constituţională. O să fie Consiliu (Consiliu European, n.r.) pe 8 februarie, o sa meargă preşedintele. Nu-mi place, bănuiesc că nici lui nu-i place că nu se vede cu FMI, dar ne-am delimitat partea de competenţe„, a mai afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi Avertismentul lui Ponta: Nu fraternizez nici cu Băsescu, nici cu Voiculescu

Premierul spune că problema suspendării preşedintelui s-ar putea pune numai în situaţii foarte grave. Deşi conciliant în relaţia cu Traian Băsescu, Victor Ponta spune că nu acelaşi lucru aşteaptă de la Crin Antonescu.

„E normal să fie mai intransigent, pentru că are obligaţiile care-mi revin mie instituţional şi pentru că Băsescu îşi ncheie mandatul la anul şi oamenii vor să vadă cine va veni după Băsescu, şi Crin Antonescu trebuie să-şi construiască profilul de viitor preşedinte al României”, a mai spus Victor Ponta.