Victor Ponta critică implicarea Guvernului Ciucă în războiul din Ucraina: „Nu vom ieși bine din chestia asta” | EXCLUSIV

Victor Ponta, fost premier al României, a comentat duminică seara, la România TV, cele mai importante subiecte de actualitate. 

31 iul. 2022, 21:50
Victor Ponta critică implicarea Guvernului Ciucă în războiul din Ucraina: „Nu vom ieși bine din chestia asta” | EXCLUSIV

Guvernul României ar trebui să rezolve problemele cetățenilor, înainte de a se arunca cu capul înainte, în conflictul dintre Ucraina și Rusia, susține Victor Ponta.

„Nu ați vrea totuși să păstrăm democrația la noi înainte, ca să o ducem apoi și-n Ucraina?

(…) Lui Putin nu știu dacă-i pasă. Dar pe noi ne doare. Credeți că o să-l doară pe Putin dacă ne luăm avioane vechi de 40 de ani sau un submarin? Cred că râde dacă aude știrea.

(…) Mie mi se pare că noi, cum a fost și în 1945, noi nu ieșim bine din chestia asta”, a declarat fostul premier.

Guvernul Ciucă a rămas inert, în momentul în care încă o mină din țara noastră s-a închis, la îndemnul Bruxellesului, susține Victor Ponta.

„Ați văzut că s-a închis cea mai mare mină de lignit din Gorj, unul de la USR a făcut plângere în instanță. Eu, ca prim-ministru, eram la guvern cu miniștrii lângă mine. 1.200 de oameni au fost dați afară. Oprim producția de lignit când energia a ajuns la un preț record”, a mai punctat Ponta.

Ce părere are Victor Ponta despre conflictul Viktor Orban vs. Iohannis & Ciucă

 

În plus, nici conflictul României cu Ungaria nu trebuie să reprezinte o miză importantă pentru români, crede fostul președinte PSD.

„Nu putem să ne luptăm cu economia înainte și apoi și cu ungurii?

(…) În țara lui e foarte popular (n.r. – Viktor Orban) cu ceea ce spune”, a transmis liderul Pro România.

Românii încă mai pot îndura. Încă nu le-a ajuns cuțitul la os, crede Victor Ponta.

„Nu o să iasă nimeni pe stradă”, a concluzionat Victor Ponta.