Victor Ponta: „Dacă PNL şi USR vor rămâne la putere, ne va fi mai rău decât în 2010”

Victor Ponta a participat, în ultima zi de campanie electorală, la o emisiune electorală la România TV, şi i-a îndemnat pe români să iasă la vot, pentru că votul în sine nu este periculos, dar, susţine fostul premier, încă patru ani de guvernare PNL ar fi catastrofali pentru România

03 dec. 2020, 22:56
Victor Ponta: „Dacă PNL şi USR vor rămâne la putere, ne va fi mai rău decât în 2010”

Victor Ponta a declarat, la România TV, că românii trebuie să meargă la vot pentru a lăsa toată puterea în mâinile unui singur om, preşedintele Klaus Iohannis, dar şi pentru a evita intrarea la guvernare a Alianţei USR-PLUS, pe care o vede ca principal pericol, deoarece singurul plan pe care îl are este reprezentat de arestări.

„Sper sa vina oamenii la vot, pentru ca ziua votului nu e periculoasa, campania a fost periculoasa. Patru ani de zile nu o sa mai putem sa schimbam, iar eu va spun ca daca dupa duminica vor ramane la putere PNL si USR, ne va fi mai rau decat ne-a fost in 2010.

Cea mai mare problema e ca oamenii nu prea au speranta. Spun ca ramanem tot cu Iohannis, tot cu boala, oricum ne taie salariile, totul se inchide. In 2012 era USL, am scos tara din criza datorata lui Basescu. Anul asta cine a fost la guvernare, nu PNL? Nu l-a deranjat nimeni, doar Pro Romania i s-a opus, in rest PSD a votat cot la cot cu ei.

Nu am asteptari la cei de la USR, ei sunt contra, stiu doar cu puscarii. Eu cred ca tocmai asta trebuie sa oprim, pentru ca atunci cand ii vad pe cei de la USR cum gandesc, ca daca nu esti din Bucuresti si nu dai nu stiu cat pe o cafea, inseamna ca votezi cu PSD sau cu Ponta. Cum a fost sondajul acela, care a bulversat pe toata lumea, pentru ca i-a aratat cum sunt.

De aceea oamenii trebuie sa vina la vot, sa nu lase puterea toata in mana lui Iohannis. Puterea nu trebuie sa fie toata in mana nimanui, nici Iohannis, nici Ciolos.”, a spus Ponta.

„Eu nu m-am certat cu Ciolos, asta tebuie sa faca oamenii politici, sa-si prezinte ideile. Dar noi ne-am obisnuit fara dezbateri, nu am mai avut din 2014. E era Iohannis. L-am prins si eu un pic pe Ciolos, dar Orban nu a venit.”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a fost întrebat cine crede că va forma noul guvern.

„Raspunsul corect ar fi fost ca va fi la guvernare cine decid romanii, dar pana la urma va fi cine decide Iohannis. Eu de aia ii indemn pe romani sa-i aratam ca nu decide el singur. Il lasa pe Orban, ca e cuminte, apoi pune alt Orban. Am facut o gluma ca daca PSD iese pe primul loc, cere renumararea, ca sa nu il supere pe Iohannis.”, a răspuns Victor Ponta.

Victor Ponta a explicat schimbul de replici cu Dacian Cioloş, din timpul dezbaterii de miercuri

„A zis Ciolos ca vrea sa fie prim-ministru, am zis ca ce lucruri extraordinare spune. Era sa ma ia somnul, a trebuit sa-l mai intep eu un pic.  Daca il prindeam pe Orban il intrebam mai multe lucruri, dar cu Ciolos cred ca ne-am lamurit. Noi intram la guvernare, doar domnul Basescu cred ca nu mai intra, decat daca il mai ajuta tableta pe Petrov. Evident ca PSD si PNL, intr-o ordine sau alta vor fi pe primele locuri. Dar cum scoatem tara din criza? Ei, astia mari, nu zic cum. Noi, Pro Romania, o spunem, dar zic ca noi suntem mici. Sa o zica ei, astia mari.

Daca oamenii vin la vot duminica, poate macar de USR scapam. Sa vina oamenii la vot si sa voteze cu Pro Romania.”, a afirmat Ponta.

Ponta nu crede că alegerile se pot desfăşura cu respectarea prevederilor constituţionale, atâta timp cât peste 100.000 de români se află în izolare sau carantină.

„Sunt 125.000 mii de oameni in izolare sau chiar mai mult, cum o sa mearga la toti cu urna mobila, nu au cum fizic.  In lipsa unei hotarari judecatoresti, nicio persoana nu poate fi impiedicata sa mearga la vot. Deci vor fi sute de mii de reprezentanti ai sectiilor de vot care vor merge cu urna mobila?

Luni am fost hotarat sa ma imbrac si sa ma duc la pestera Sf Andrei. Nu au voie sa ma retina, ca sunt si parlamentar, dar m-am gandit ca le fac viata grea unor bieti jandarmi si am renuntat. Am vrut sa intreb de ce e periculos sa ma asez la o coada, cu masca, dar nu e periculos sa merg la vot? Faptul ca ni le-au interzis pe toate ne arata ce ne asteapta daca ramanem cu PNL la guvernare.

Ar trebui ca USR sa nu intre la guvernare, sa nu fie cooptati, atata timp cat ceea ce propun ei nu are legatura cu ce au oamenii nevoie. Daca spui oamenilor ca ai grija de ei, de firmele romanesti, ca deschizi scolile, oamenii vor avea incredere.”, a adaugat Victor Ponta.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Preşedintele foloseşte vaccinul anti-covid ca să convingă lumea să voteze PNL