Gabriela Firea: Preşedintele foloseşte vaccinul anti-covid ca să convingă lumea să voteze PNL

Gabriela Firea îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că se foloseşte de vaccinul anti-covid ca să-i convingă pe români să voteze PNL la alegerile din 6 decembrie.

RomaniaTV.net
03 dec. 2020, 20:41
Gabriela Firea: Preşedintele foloseşte vaccinul anti-covid ca să convingă lumea să voteze PNL

Gabriela Firea spune că vaccinarea anti-covid este folosită în România ca subiect de campanie electorală.

„Vaccinarea este folosită ca un subiect de campanie electorala. În tara nu există vaccinul anti-covid acum. Este ceva de perspectivă. Nu este moral sa te foloseşti de temerea oamenilor, de preocuparea acestora de a pune capăt acesstui virus. Preşedintele foloseste acest vaccin ca să convingă lumea să voteze PNL la alegeri. Este lipsă de respect faţă de români să te joci cu vieţiel lor, promiţând vaccin imediat după alegeri.

M-aş fi asteptat ca subiectul măştilor să fie dezbătut în CSAT, în loc să se vorbească despre vaccin. Ni se spune votati PNL ca să aveţi vaccin”, a spus Gabriela Firea la România Tv.

Gabriela Firea, despre controversa redeschiderii pieţelor după alegeri

„Se întâmplă tot electoral, la fel ca şi vaccinul. Văzând, probabil, că au scăzut în sondaje, au veni ca şi cum nu s-a întâmplat absolut nimic şi au anunţat înainte de alegeri că redeschid pieţele. Atât cinism cât s-a demonstrat în acest an nu am văzut în 10 ani de politică. Mai greşim, încercăm să îndreptăm, mai cerem şi scuze. Eu nu am văzut de la acest ministru sau de la preşedinte să recunoască că au gresit. Din păcate asta este politica în România”, a spus fostul primar al Capitalei.

Prim-vicepreşedintele partidului social democrat acuză actuala conducere a ţării că s-a dorit intimidarea românilor prin organizarea alegerilor în pandemie.

„În toate cercetările sociologice PSD este pe primul loc. Cred că este rezultatul faptului că românii fac comparaţie între specialiştii din PSD şi ce se vede în partea cealaltă. Am văzut oameni certaţi cu legea, traseiştii. Au spus că vin la putere şi că nu vor numi politruci în funcţii publice. Am văzut exemplul din Târgu Mureş. Ce să spun, a venit domnul Orba şi a spus că PSD e de vină.

S-au organizat alegeri în pandemie ca să-i sperie pe români. Cred că s-a dorit intimidarea românilor, sa le fie frică să iasă la vot. Sunt şi mulţi tineri care ne votează, nu doar seniori”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea anunţă deschiderea bisericilor şi a teatrelor

„Deschidem şcolile, începem testarea, deschidem bisericile,bineînţeles păstrând nişte reguli. Vom deschide şi teatrele. Poporul are nevoie de cultură şi biserică. Am pregătit deja niste măsuri ca să le redeschidem.

Îi rog pe români să nu-şi irosească votul pe partidele mici care nu au nicio şansă să intre în PNL. Este exclus să facem alianţă cu PNL, să facem pace cu PNL care a distrus ţara. Vom negocia cu cei care vor accede în Parlament. Votul să meargă către o echipă stabilă.

De această dată nu ne vor mai putea fura aşa cum au făcut la alegerile locale. Acum nu mai avem încredere în nimeni şi am pregătit un sistem de numărare a voturilor paralele. Votul pentru noi nu va mai fi risipit”, a mai transmis Firea.

Stirea iniţială

Gabriela Firea vine la România Tv cu cele mai noi informţii despre vaccinarea populaţiei. De asemenea, fostul edil al Capitalei va dezbate împreună cu Cristina Şincai cele mai cotroversate subiecte al momentului.

Gabriela Firea: Ne-am fi aşteptat ca în CSAT să se discute despre subiectul măştilor neconforme

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că s-ar fi aşteptat ca în şedinţa CSAT de joi să fie abordat şi subiectul măştilor neconforme şi ulterior să fie anunţate „măsurile care s-au luat atât împotriva celor care au greşit, şi au greşit grav împotriva românilor”.

„Reprezentanţii Guvernului ne-au anunţat cu nonşalanţă faptul că în România, de luni de zile, au pătruns măşti neconforme. Până în acest moment nu avem nicio garanţie din partea actualului Guvern PNL că nu se întâmplă şi în acest moment sau că nu se va întâmpla în continuare această situaţie, aş spune, de neconceput prin care, practic, românii să fie nevoiţi să plătească măşti neconforme care nu îi protejează.

Pe de o parte, reprezentanţii Guvernului îi îndeamnă pe români să folosească cât mai mult masca, dar pe de altă parte, vin aproape relaxaţi să informeze asupra faptului că măştile care se găsesc în comerţ sunt neconforme şi, practic, nu îi protejează pe cetăţeni. Este un lucru foarte grav.

Citeşte şi Gabriela Firea a răbufnit după poza cu Iohannis la Arcul de Triumf: Unde se mai ţinea discursul dacă nu făceam eu asta?

Noi, reprezentanţii PSD, ne-am fi aşteptat ca în CSAT să se discute despre acest subiect, să se anunţe măsurile care s-au luat atât împotriva celor care au greşit, şi au greşit grav împotriva românilor, cât şi în legătură cu viitorul, adică ce măsuri concrete s-au luat, ce controale se vor face, ce verificări, astfel încât viaţa românilor să nu mai fie pusă în pericol”, a declarat Gabriela Firea, joi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Candidata PSD la Senat în Bucureşti a mai spus că sunt semnale că oamenii se găsesc cu dificultate în farmacii medicamentele necesare diabeticilor.

„Din păcate, guvernanţii actuali, în special reprezentaţi de către PNL, nu vin cu soluţii pentru români. De asemenea, primim foarte multe semnale din partea bolnavilor cronici. Ei în continuare nu au acces la sănătate decât cu mare dificultate, cu programări, cu liste de aşteptări. Nu este normal.

Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care menţine clasificările de la începutul pandemiei, şi anume spitale COVID, spitale suport COVID şi celelalte unităţi spitaliceşti în care se pătrunde foarte dificil şi cu reguli inumane impuse de ministrul liberal al Sănătăţii. În întreaga lume civilizată orice pacient, fie că este COVID sau suferă de o afecţiune cronică sau acută, se poate trata într-o unitate spitalicească fără probleme, pentru că de aceea plătim cu toţii asigurări către stat, să putem să beneficiem de tratamente moderne, de ultimă generaţie”, a completat Firea.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că autorităţile vor face în continuare controale „foarte serioase” în care se va verifica dacă măştile de protecţie scoase pe piaţa românească sunt conforme cu cerinţele. Orban recomandă cumpărarea de măşti produse în România, arătând că există zeci de producători români care scot pe piaţă măşti conforme cu toate cerinţele impuse de Uniunea Europeană.

ANPC a făcut mai multe controale în urma cărora a găsit măşti neconforme, aplicând amenzi şi transmiţând alerte în Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a spus, miercurea trecută, că aproximativ jumătate din măştile care se găsesc în comercializare în momentul de faţă în reţelele de distribuţie nu ne protejează.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că măştile neconforme trebuie retrase din comerţ şi comercianţii amendaţi, subliniind că trebuie să facem diferenţa între măşti de protecţie şi pur şi simplu obiecte cu care poţi să acoperi faţa, gura, care nu au acelaşi grad de protecţie.

CSAT urmează să aprobe joi Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, după ce aceasta a fost aprobată vinerea trecută de către Executiv.

Firea: Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel sunt pregătiţi să preia frâiele pandemiei la modul serios

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, anunţă că medicii Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel, candidaţi din partea partidului la alegerile parlamentare de duminica viitoare, „sunt pregătiţi, din prima zi de guvernare a PSD să preia frâiele pandemiei la modul serios”. Firea anunţă câteva măsuri pe care PSD le va aplica „din prima zi de guvernare” pentru gestionarea crizei sanitare.

”Această situaţie în care avem câteva spitale în linia întâi şi câteva spitale suport, care determină tot acest haos şi toată această lipsă de organizare în care românii sunt speriaţi că nu mai sunt locuri la ATI, că nu mai sunt locuri în spitale, că nu mai există aparatură pentru salvarea pacienţilor, numai la noi se mai întâmplă, pentru că numai noi am mai rămas în proiectul din luna martie în care atunci era absolut normal, pentru că sistemul de sănătate nu era pregătit cu materiale de protecţie, cu materiale sanitare, cu circuite medicale şi de asemenea cu zone de triaj .

Acum, am avut suficient timp cu toţii – şi Ministerul Sănătăţii, şi autorităţile locale – pentru a pregăti toate unităţile spitaliceşti. Noi, cu specialiştii pe care îi avem şi care sunt candidaţi chiar la Bucureşti, pe listele noastre, ale PSD, la Cameră şi la Senat, profesorii Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel sunt pregătiţi, din prima zi de guvernare a PSD, să preia frâiele pandemiei la modul serios, să aplice cele mai bune programe de salvare a românilor şi să aplice tot ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană pentru a salva cetăţenii.

Nu am înţeles niciodată de ce s-a înverşunat guvernul PNL Orban susţinut în continuare de dreapta din România să nu aplice modele de bune practici în domeniul sanitar şi în România” a afirmat Gabriela Firea duminică, într-o conferinţă de presă.

Printre măsurile pe care PSD susţine că le va aplica în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare se numără şi extinderea testării pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Gabriela Firea susţine de asemenea reluarea şi aplicarea la nivel naţional a programului pe care ea l-a implementat în calitate de primar al municipiului, program prin care donatorii de plasmă autoimună pot primi un supliment financiar pentru că donează.


loading...
Partenerii noștri