Ponta: Dacă USL nu are opoziţie, nu trebuie să ne creăm noi opoziţie din interior

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, referitor la tensiunile create de unele declaraţii în interiorul USL, că dacă unii "au cântat prohodul" acestei alianţe încă dinainte de înfiinţarea ei, cei din interior ar trebui să o protejeze, nu să facă "opoziţie din interior", în lipsa unei opoziţii în Parlament.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 19:44
Ponta: Dacă USL nu are opoziţie, nu trebuie să ne creăm noi opoziţie din interior

Victor Ponta spune că, deşi el şi copreşedinţii USL Crin Antonescu şi Daniel Constantin cred cu tărie în proiectul USL, pericolul unei rupturi planează în permanenţă asupra alianţei, din cauza tensiunilor din interior şi a faptului că unii par să facă opoziţie din interior.

Am văzut cum s-a stricat CDR, cum s-a stricat Alianţa DA. Eu am încredere sută la sută în conducerea PNL şi în conducerea PC, dar tot timpul ieşirile publice împotriva USL şi a Guvernului transmit mesajul că, deşi Antonescu, şi Ponta, şi Constantin nu zic, în USL sunt probleme. În Guvern nu am avut şi nici nu am nimic de reproşat vreunui ministru. Pentru mine nu contează de la ce partid sunt, am reuşit să facem o echipă. Nici în Parlament nu au fost probleme şi vreau să cred că nişte oameni maturi înţeleg că avem în faţă proiecte importante, Constituţia, regionalizarea, şi că stilul ăsta, cu scandal la TV, nu ajută USL„, a subliniat Ponta.

Despre avertismentul lansat la adresa liberalilor care critică în continuu Guvernul, Victor Ponta a declarat că s-a vrut mai mult un apel la solidaritate: „Trebuie să avem grijă de acest proiect, nu putem să-l punem în pericol doar ca să fim interesanţi. A fost un apel al meu la solidaritate pentru că înţeleg că nu avem opoziţie, că PDL nu există şi cred că PPDD e singura opoziţie, dar nu cred că trebuie să ne creăm noi opoziţie din interior. Azi am dat un soi de avertisment că nu putem să fim şi-n căruţă, şi-n teleguţă. Eu vreau solidaritate„.