Victor Ponta: România continuă creşterea economică. Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE

Premierul Victor Ponta salută creşterea spectaculoasă pe care economia românească a înregistrat-o în primul semestru al acestui an. 

14 aug. 2014, 07:53
Victor Ponta: România continuă creşterea economică. Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE

„Datele oficiale confirmă vestea bună – România continuă creşterea economică! Cu +2,6% faţă de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% creştere industrială şi în graficul creşterii de minim +2,5% pentru acest an. Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE. Este ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km la oră şi acum mergem cu 100 km la oră – dar mergem tot înainte!”, a precizat Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Primul-ministru aminteşte şi de necesitatea reducerii CAS de la 1 octombrie pentru a menţine creşterea economică.

„Avem mare nevoie de reducerea CAS, măcar de la 1 octombrie, pentru a nu scădea ritmul creşterii, mai ales că în regiune sunt şi semne proaste. Mai avem spaţiu de creştere pentru toamna aceasta şi de aceea am mărit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la bănci şi am eliminat impozitul pe profitul reinvestit. Fără a mai fi blocaţi de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atat de importante!”, conchide Ponta.

Produsul intern brut a crescut, în primul semestru din 2014, cu 2,4%, pe seria brută şi cu 2,6% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu semestrul I 2013. PIB a înregistrat, în al doilea trimestru din 2014, o creştere cu 1,2% pe seria brută şi cu 1,4% pe seria ajustată sezonier, faţă de trimestrul 1 din anul 2013. 

VEZI ŞI Economia României a crescut în primul semestru