Victor Ponta, de Ziua Internaţională Anticorupţie: „Rupe lanțul corupţiei!” – un mesaj corect şi necesar

Premierul Victor Ponta a postat, marţi, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie. Premierul scrie că PSD trebuie să își propună "măsuri radicale astfel încât orice intenție sau acțiune de corupție să fie întâmpinată cu toleranță zero și cu pedepse statutare dure".

09 dec. 2014, 12:48
Victor Ponta, de Ziua Internaţională Anticorupţie: „Rupe lanțul corupţiei!” – un mesaj corect şi necesar

„Lupta împotriva corupției este marcată astăzi în întreaga lume prin îndemnul ONU de a „Rupe lanțul corupției!”. Cred că mesajul este unul corect și necesar, mai ales în țara noastră, care a avut foarte mult de suferit din cauza acestui flagel. Dar anii în care am fost procuror m-au învățat că problemele din România nu țin doar de fapte, ci și de mentalitate.

Nevoia de luptă susținută împotriva corupției este unul dintre mesajele transmise de români întregii clase politice prin votul de la alegerile prezidențiale. Cred că este datoria întregii clase politice să își revizuiască standardele etice și să nu îi protejeze pe politicienii acuzați de fapte de corupție.

Totodată, este convingerea mea că PSD trebuie să își propună măsuri radicale astfel încât orice intenție sau acțiune de corupție să fie întâmpinată cu toleranță zero și cu pedepse statutare dure!„, a scris Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Ziua Internaţională Anticorupţie, sărbătorită marţi prin interacţiune directă cu cetăţenii