Victor Ponta, DESEMNAT PREMIER. Traian Băsescu a semnat decretul

Publicat: Luni, 17 Decembrie 2012 12:03 // Actualizat: Luni, 17 Decembrie 2012 12:15 // Sursa: RTV.net

Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de prim-ministru. La nici două ore de la încheierea consultărilor de la Cotroceni, Preşedinţia a anunţat că Ponta a fost nominalizat pentru un nou mandat în fruntea Executivului. În acest sens, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Foto: RomaniaTV.NET

Președintele Traian Băsescu a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru", precizează Preşedinţia.

Vă transmitem mai jos textul Decretului nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru:

Decret pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

"În temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) şi ale Art. 103 alin.(1) din Constituţia României, republicată,

Preşedintele României
d e c r e t e a z ă :

Articol unic. – Se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată."

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, luni, la Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi ai minorităţilor naţionale din Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările au durat aproximativ 30 de minute, iar singura propunere făcută în cadrul discuţiilor a fost Victor Ponta.

Potrivit România TV,  Băsescu le-a cerut liderilor USL, prezenţi la consultări, să "ocrotească Opoziţia", să modifice Constituţia, legea electorală şi să adopte noua Lege a Sănătăţii. "Nu puneţi opoziţia la balcoane", le-ar fi cerut Băsescu reprezentanţilor puterii.

Preşedintele s-a arătat dispus să organizeze consultări cu puterea şi pe viitor. "Vreau să am în continuare consultări cu majoritatea parlamentară şi cu guvernul pe teme importante pentru ţară", ar fi spus şeful statul.

Din partea partidelor, singura propunere pentru poziţia de prim-ministru a fost Victor Ponta, susţinută de partidele din USL, respectiv PSD, PNL, PC şi UNPR. Când liderii USL l-au nominalizat pe Ponta, Băsescu l-a întrebat pe secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, dacă susţinerea lui Ponta este şi punctul de vedere al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ce a lipsit de la consultări. Hellvig a răspuns afirmativ.

Băsescu nu ar fi comentat în nici un fel propunerea USL privind funcţia de premier şi a precizat că va anunţa premierul după ora 12.00. "Îmi iau timp de gândire până la ora 12.00 pentru a anunţa premierul", a afirmat preşedintele României.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:06
Votează email 0 email
...Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
17 dec 17:37
Răspunde | Votează email 0 email
DOI MINCINOSI NOTORII. BRAVO CELOR CE AU VOTAT USL
17 dec 14:00
Răspunde | Votează email 1 email
ho,ho,go
Porcu', cat e porcu'?
17 dec 13:33
...href="http://www.rtv.net/victor-ponta-desemnat-premier-traian-basescu-a-semnat-decretul_58417.html" target="_blank">www.rtv.net.     ...
17 dec 13:17
...asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată.” Citeste mai multe … ...
17 dec 12:43
...nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru, anunta Administratia Prezidentiala.rtv Posted in ...
17 dec 12:35
Răspunde | Votează email 0 email
Nuti
Era si timpul!!!
17 dec 12:07
Votează email -1 email
...Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.7607
RON
22 Apr
noapte 7 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H