Victor Ponta, despre atentatul de la Arad: „Trebuie să îi prinzi repede, altfel nu o să stea ca fraierii în Arad”

Fostul premier Victor Ponta a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta subiectele cele mai fierbinţi, atentatul de la Arad şi interviul procurorului SIIJ Sorin Iaşinovschi, care a recunoscut că au existat fraude la alegerile de la sectorul 1 al Capitalei.

02 iun. 2021, 22:29
Victor Ponta, despre atentatul de la Arad: „Trebuie să îi prinzi repede, altfel nu o să stea ca fraierii în Arad”

Victor Ponta susţine că atentatul de la Arad nu trebuie privit doar ca pe o excepţie, deoarece dacă vinovaţii nu sunt prinşi şi condamnaţi, vor prinde curaj şi alţi criminali şi acest fel de incidente se vor înmulţi.

„Apropos de tragedia de la Arad, vorba bancului, doar asta ne mai lipsea, in rest le aveam pe toate, numai nu ne aruncam in aer cu masinile. Noi facem haz de necaz, ca altfel e foarte grav ce se intampla.

Da, eram o tara sigura, dar… Eu zic ca bine ca nu eram eu prim-ministru, ca imi cereau demisia intr-o ora. Apropos, eu sunt un mare sustinator al controlului foarte strict al armelor. Dincolo de asta, faptul ca vezi ceva de acest gen, poti sa zici ca e o exceptie, dar daca ii prinde intr-o zi doua. Ca altfel, poate ii identifici, dar de prins, doar nu o sa stea ca fraierii la Arad. Altfel, o sa aiba si altii curaj, frica tine bostanaria.

E complicat, noi suntem poate prea batrani sa mai emigram, poate copiii nostri. Dar nu as vrea sa stau intr-o tara unde se arunca in aer, sunt asasinate, cum sunt in Bulgaria, Ucraina, Serbia, Turcia.

M-am uitat si eu, cand am auzit ca a fost un accident, si cand am vazut masina, am zis „stati asa”, ca nu poti sa zici ca e accident, ca te da producatorul de masini in judecata.

Cand cineva pune o bomba sub scaun, ori cu ceas ori cu telecomanda, pe telefon, ala nu e un vecin cu care m-am certat. Ala e unu care nu s-a dus sa cumpere explozibil de la magazin. Mie imi place foarte tare America, dar cand o aud pe fii-mea ca vrea sa plece in America si in fiecare saptamana intra unu cu mitraliera in vreo scoala… Ca asa o fi inceput si la ei, cu unu, iar acum nu se mai termina.

Problema e pana la urma politica. Pe vremuri trebuia sa plece Ponta orice s-ar intampla. Trebuie prinsi, pentru ca altfel prind si altii curaj. Romania are multe pacate, dar macar puteai sa-ti lasi copilul in Herastrau ca nu il impusca nimeni. Acum mai sunt suparat si pe problema drogurilor, in toate liceele din Bucuresti e plin de droguri. Tot prindem politicieni, dar drogurile din scoli ne distrug copiii. Cat am fost prim ministru am zis, „actionati cu toate fortele”, cand e vorba de droguri sau violente in scoli si licee. Dar daca acum nu le mai zice nimeni…”, a spus Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta, despre dezvăluirile procurorului Iaşinovschi: „Doamna Clotilde Armand a ratat prima dată pentru că au plecat la concert ăştia care trebuia să umble cu sacii”

„Nu mi s-a parut ca vrea sa tranteasca dosarul, banuiesc ca a avut aprobarea unui sef pentru a iesi la televizor. Am trait un moment halucinant la DNA Ploiesti, cu faimosii Portocala si Onea, cand m-au chemat si mi-au zis ca a fraudat Sebastian Ghita alegerile din Republica Moldova pentru presedintia Romaniei. Am zis ca, daca e vorba asa, fac eu denunt impotriva lui Ghita. S-au speriat, „nu, nu, stati, nu scrieti”. Le-am zis „pai eu am pierdut alegerile in Republica Moldova”. Pai cum, eu am pierdut si eu am fraudat?

Pana la urma, adevarul de la alegerile de la sectorul 1 nu trebuie sa ni-l spuna un realizator sau o televiziune, ci o autoritate a statului.

Doamna Clotilde Armand a fost trimisa de stapanire, a aratat la mustata data trecuta, pentru ca au plecat la concert astia care trebuia sa umble cu sacii. Eu cred ca juridic nu se va rezolva. PSD, care e cel mai mare partid din opozitie, nu trebuie sa lase lucrurile asa, pentru ca vin iar alegerile si o sa faca din nou. Noi, Pro Romania, care nu suntem in Parlament, sustinem, dar dulaul mare e PSD, ei trebuie sa faca.”, a mai spus Victor Ponta, preşedintele Pro România.

Victor Ponta a criticat PNRR-ul propus de guvernul Cîţu, despre care spune că nu are viziune, în plus doar 15 miliarde din cele 30 anunţate sunt granturi, restul sunt luaţi împrumut.

„Citu are o situatie pe care nu a mai avut-o niciun premier. El poate sa se imprumute oricat, ne-am fi dorit oricare, si eu, si Boc, si oricare. Mie mi se pare fascinanta povestea asta cu PNRR, in care erau 80 de miliarde, au ramas, 70, apoi 40, apoi 30, din care de fapt sunt 15, iar 15 imprumut. Domnul Citu e fericit, face deficit 9% si se imprumuta, eu faceam 1,9% si eram ingrijorat, ca de unde ii dau inapoi.

In timp ce noi anuntam ca nu mai crestem nimic, americanii primesc acasa un cec, au primit si anul trecut. Ce fac cu el? Se duc si-l cheltuiesc, statul ia taxe si economia reporneste.

Tara se va duce in cap, dar mai incolo, ca mai sunt congrese, unul unde trebuie sa-l bata Citu pe Orban, unul in care sa-l bata Ciolos pe Barna, dupa aia mai vedem. Mie mi-a macar sa nu strice codul fiscal facut de mine, ca privatii din asta au trait, iar bugetarii din maririle facute de Dragnea. Daca nu pot sa le faca mai bune, macar sa nu le strice.

Repet, din PNRR 16 miliarde sunt imprumut, trebuie sa-i dam inapoi. La granturi doar cativa vor avea acces. Daca ai o gandire strategica, dar nu am vazut care este. De unde in 2015-2016 Romania era hub energetic, acum importam energie, sa fie clar. Am zburat pana la Houston, sa conving Exxon sa vina in Romania, acum pleaca si le da RomGaz banii inapoi.”, a adaugat Ponta.

„Ii inteleg pe toti migrantii, stiu ca nu vin de bine in Europa, dar eu fiind Pro Romania, as vrea sa facem ceva pentru romani. A zis domnul Ciolacu ca nu am loc inapoi în PSD. Chiar m-am bucurat. Am toata dragostea pentru toti PSD-istii, cred ca pentru a castiga alegerile in 2024, sa nu mai fie principalul partid de opozitie, va trebui sa stranga toate fortele. Depinde ce vor ei, dar ma indoiesc ca va face singur 50%. Eu tin minte de la Adrian Nastase: PSD singur, pierde, PSD cu aliati, nu numai ca castiga, dar si guverneaza bine”, a concluzionat Victor Ponta.

Citeşte şi: Interviul cu procurorul care investighează alegerile de la sectorul 1: „Trebuie să ştim dacă acea diferenţă a fost obţinută prin fraudă. Abia atunci vom şti cine e adevăratul primar”