Victor Ponta, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: ”Suntem toți de acord că statul român a reușit să se mai facă încă o dată de râs”

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, sâmbătă seara, la România TV, despre fuga din țară a lui Cătălin Cherecheș. Edilul de Baia Mare a plecat din țară înainte de a fi condamnat definitiv la ani de închisoare pentru luare de mită.

25 nov. 2023, 23:29
Victor Ponta, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: ”Suntem toți de acord că statul român a reușit să se mai facă încă o dată de râs”

Cu câteva ore înainte să fie condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție, Cătălin Cherecheș s-a folosit de doi taximetriști pentru a fugi din România în Ungaria. La graniță a prezentat pașaportul unui nepot care îi seamănă foarte bine.

„Suntem toți de acord că a reușit statul român să se mai facă încă o dată de râs. De Cherecheș știa toată lume că urmează să i se dea decizia. Avea control judiciar. Suntem în filme cu Stan și Bran.

E un caz mediatizat, după cazul cu socrii. Dacă o persoană cunoscută despre care șetie că are o condamnare depinde de un polițist care stă în gheretă. Nu era treaba SRI-ului.

Dacă eram în Schengen, chiar că nu-l oprea nimeni. O să intrăm în Schengen când n-o să mai fie Schengen-ul.

Eu nu cred că problema e la un polițist din gheretă.

Eu cred că la Justiție și la MAI există o listă cu persoanele care urmează să fie condamnate și care au posibilități materiale să plece.

La un moment urmează să fie extrădat din Italia, dar de râs, ne-am făcut de râs”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Citește și: Mărturia șoferului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș la Satu Mare. ”A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare»”. De acolo a fugit din țară cu actele unei rude

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Polițiștii nu l-au găsit acasă pe primarul Cătălin Cherecheș, vineri dimineață, după ce condamnarea la 5 ani de închisoare a rămas definitivă. El a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară vineri dimineață, trecând granița la ora 7.49 prin punctul de trecere cu Ungaria, vama Petea. A iesit din țară într-un taxi, edilul aflându-se pe scaunul din dreapta față. Pentru a ieși din țară s-a folosit de actele de identitate ale unui nepot de-al său care locuiește în vestul Europei.

Citește și: Momentul în care primarul Cătălin Cherecheș fuge din țară. Imagini surprinse de camerele de supraveghere. Șeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcție

„Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunțat inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, precizând că este vorba despre o persoană care seamănă cu primarul din Baia Mare.