Victor Ponta nu vrea locul lui Nicușor Dan de la Primăria Capitalei: „De ce să mă puneți pe mine dacă nu sunt bun? Nu vreți să-i lăsăm pe Piedone, Băluță, Negoiță, care se pricep?” | EXCLUSIV

Victor Ponta spune că nu vrea să candideze la Primăria Capitalei fiindcă nu se pricepe. "De ce să mă puneți la primărie dacă nu sunt bun?", a declarat fostul prim-ministru.

05 nov. 2023, 23:33
Victor Ponta nu vrea locul lui Nicușor Dan de la Primăria Capitalei: „De ce să mă puneți pe mine dacă nu sunt bun? Nu vreți să-i lăsăm pe Piedone, Băluță, Negoiță, care se pricep?” | EXCLUSIV

Întrebat la România TV dacă are de gând să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei, Victor Ponta a explicat că îi lasă pe cei care se pricep să fie primari și i-a dat ca exemplu pe Cristian Popescu Piedone, Daniel Băluță și Robert Negoiță.

„Nu candidez la Primăria Capitalei. Locul lui Nicușor în niciun caz nu-l vreau. Dacă ar veni un om de credință, Ciolacu, Firea, să-mi spună „Victor, hai să candidezi la Primărie”, aș spune „domne, nu mă pricep să fiu primar. Nu vreți să punem pe unul care se pricepe? Piedone, Băluță, Negoiță, unul care e bun la primărie. De ce să mă puneți la primărie, dacă nu sunt bun?”, a afirmat Victor Ponta.

Citește și Victor Ponta, reacție la scandalul USR – Elena Lasconi: „N-ai ce să cauți acolo, nu e locul tău, poate vrei să mergi la AUR” – EXCLUSIV

„România pierde un miliard de euro pe lună”

„E foarte bine că sunt alegeri. Am văzut și eu scandalul de zilele acestea ale USR-iștilor cu cine a votat la referendum, cine n-a votat, aveau problemele lor. Eu sper ca subiectul numărul 1 să fie dacă merge economia sau nu. Că din banii de economie să facem ce a zis domnul Ciolacu, să mărim pensiile. Foarte bine, să le mărim pe alea mici. Important e să avem bani din economii, nu din îmrpumuturi. România pierde un miliard de euro pe lună. La un moment dat nu o să ne mai dea nimeni bani. De la 50 de miliarde am ajuns la 150”.

Ponta, despre anunțul lui Iohannis privind înarmarea României

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu câteva zile, la ceremonia organizată la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, cu ocazia Zilei Armatei României, că statul va aloca o „bază solidă” de finanțare a cheltuielilor cu înzestrarea militară. Șeful de stat a precizat că de anul acesta, 2,5% din PIB vor fi alocați Apărării, iar cel puțin 20% din acest buget va fi destinat în continuare înzestrării forțelor armate.

„Slavă domnului, eu în continuare cred că România nu va fi atacată de nimeni. Suntem membri NATO, avem trupe americane, franceze, britanice. Pe de altă parte, avem niște obligații de cât trebuie să punem și noi bani. Dar asta oamenii înțeleg. Însă rachetele și avioanele nu țin nici de foame, nici de spitale, nici de școală, nici de drumuri. Da, am înțeles, suntem în NATO, niște bani merg pentru cheltuieli militare, dar zi-mi de celelalte, că dacă vorbim tot de avioane și de tancuri nu cred că oamenii se vor simți mai bine”, a spus Ponta.

Înarmarea parlamentarilor și magistraților. Victor Ponta: „Atât ne mai lipsea”

Ponta a comentat și despre proiectul de lege controversat aflat în dezbatere la Camera Deputaților. E vorba despre un proiect ce prevede ca demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii să poată deține un număr nelimitat de arme pentru autoapărare.

Citește și EXCLUSIV | George Simion, despre alegerile prezidențiale din 2024. „Pe Geoană nu-l bagă nimeni în seamă, o să ia 7%. De Kovesi nu e nevoie, nu mai e iubită de români! In turul doi intră PSD și AUR!” A râs în hohote când a auzit de candidatura lui Nicolae Ciucă

„Nu știu de proiect, nu vreau să vorbesc dacă nu știu. Dacă e un lucru bun în România, că ne uităm la atâtea nenorociri care se întâmplă în lume, e că nu găsești la colțul străzii arme. Acum niște ani nu găseam în România nici droguri. Eu cred că orice fel de lege ar fi, în afară de militari și polițiști în timpul serviciului, nu vreau să văd nicio armă la nimeni. Dacă ești un judecător și te simți în pericol, ceri ajutor. Poate că proiectul nu e așa, poate că s-a exagerat puțin în relatare. Dar atât zic, atât ne mai lipsește”.

Ponta, reacție la afirmațiile lui Ciucă care nu a fost plecat niciodată în afara țării

Nicolae Ciucă a spus, într-o emisiune tv, că nu a fost plecat niciodată „în concediu sau în vacanță sau în city-break în străinătate”. În acest context, Victor Ponta a spus că „eu copiilor mei nu le-am lasat case sau mai știu eu ce, dar i-am plimbat prin toată lumea că m-am gândit că așa le deschid mintea. Și i-am încurajat să învețe limbi străine”.